Предоставяне на инструментална екипировка за производство при контрагенти в чужбина

24.04.2019, 12:22 276 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


tsvet26

  • Публикации: 5 / 0
Здравейте, колеги! Създадоха ни следния казус, за който търсим най-доброто и ненатоварено с данъци решение:
Българска фирма е проектирала свой продукт и инструментална екипировка за машини, с които да го произвежда. Инструментите са произведени в Китай. Част от ще останат на място в китайското производствено предприятие, за да изработва някои от елементите, влизащи в крайния продукт. Останалите инструменти ще се изпратят до контрагент на фирмата, производствено предприятие в Италия. Италианската фирма ще получава изработените в Китай части и ще завършва крайния продукт, който ще бъде закупен в готово за продажба състояние от българската фирма.
Собствениците на БГ фирмата искат да притежават инструменталната екипировка, да я заведат като ДМА на дружеството, за да могат да я преместват периодично при различни производители в различни европейски държави без да се налага да се произвежда нов инструмент.
При подобни ситуации с предоставяне на иструменти за производство от фирма в ЕС към български производител, първата се регистрира в БГ за ДДС цели, но това ще бъде много непрактично, ако периодът на предоставяне е само за няколко месеца.
Възможно ли е да се сключи договор за отговорно пазене с контрагента, при когото са инструментите с уточнения, че той ще използва тези инструменти само за продукти по наша поръчка?
Имате ли идея как ще се оформи сделката за инструментите, които остават в Китай, за да бъдат наша собственост, но на китайска територия?
Благодаря предварително за мненията!

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook