Деклариране на данни в Интрастат

12.04.2019, 14:50 727 4

da6a и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


iglika77

  • Публикации: 5 / 0
Здравейте,
ако през месеца имаме 10 доставки на една и съща стока при едни и същи условия, от един и същ контратент/страна/ може ли да се обедини информацията и запише в един ред в системата или трябва да се въвежда доставка по доставка?

n_alex76

  • Публикации: 1525 / 167
Може на един ред.

marya1953

  • Публикации: 22 / 0
здравейте
за първи път ще подавам интрастат за изпращанията и ме притеснява един  въпрос
Имам фактури за доставка на стоки към ЕС в които няма посочен транспорт, и такива в които на отделен ред е посочен транспорта Стойността на транспорта не би следвало да влезе в стойността на стоката при декларирането и в интрастат декларацията или греша? На практика ние префактурираме този транспорт , който българска транспортна фирма е фактурирала на нас. А във другите фактури калкулираме този транспорт в цената на стоката. Другото което ме притеснява е какво да посоча като условие на доставка- DAP или SPT- каква е разликата между двете? Ще бъда много благодарна за мненията ви

stakata07

  • Публикации: 12 / 1
прикачения файл съдържа видовете франкировки
А по отношение на транспорта когато е на отделен ред не се включва във интрастат декларацията, защото в нея декларираш вида на стоката.

irenadim

  • Публикации: 62 / 3
В колона Стойност в лв. е Цялата сделка: стока+транспорт. В колона Статистическа стойност е само стойността на стоката. Така при сделки EXW двете колони би следвало да са с една и съща стойност.

В момента тук са: da6a и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook