Окриване на нова фирма за продажба он- и офлайн - изисквания по Н-18

21.02.2019, 12:24 493 1

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


annn

  • Публикации: 2 / 0
Здравейте,

Предстои ни стартиране на нова фирма, която ще продава стоки, както онлайн, така и офлайн, като:

1. Продажбите онлайн ще се случват вероятно на първо четене само с наложен платеж и банкови преводи, докато не се изяснят всички изисквания по отношение на СУПТО за онлайн магазините...
2. При това положение, ако решим да извършим продажби офлайн, необходим ли ни е все пак СУПТО?? Примерно, участваме на изложение и продаваме на посетителите - работим в брой. Сключваме договор за доставка на стоките с някой търговец на едро - пак в брой или по банка се плаща. И при тези ситуации, това "животно" СУПТО /според текушите разбирания на НАП/, трябва ли ни?? И касовият апарат, който би се вързал към онлайн магазина само един ли ще бъде - и за двата вида продажби, или ..?

Благодаря предварително!

bobo

  • Публикации: 2829 / 383
2. Ако чукате КБ от КА и пишете фактура на ръка, а не от софтуер (или поне не от софтуер, който обработва продажбите, пази база данни и т.н.) - не ви трябва СУПТО, най-общо.
Плащането между контрагентите е според предпочитанията и договорките, но съобразено със Закона за ограничаване на плащанията в брой. По отношение на СУПТО няма значение дали работите с клиенти-ФЛ или контрагенти-ЮЛ.
Броя на КА принципно зависи от броя на работните места (каси), а видовете продажби могат да се настройват.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook