Права за ползване разрешителни на фризьорски салон

09.03.2012, 10:01 9770 3

09.03.2012, 10:01
Публикации: 187 / 1
Здравейте.
ФЛ лице има регистрина фирма като ЕТ от 2001 г. м.3 -2012 регистрира и ЕООД. Дейноста и на двете е фризорски услуги.Като ЕТ за упражняване на професията има сключен договор за  наето помещение. ЕТ няма никакви активи. При откриване на ЕООД  не беше извършена продажба на ЕТ тъй като деиността като ЕООД щеше да извършва в собствено помещение, а ЕТ само щеше да прекрати дейност.По причина че няма акт 16 не може да се  впише собствеността в имотния регистър и да се извадят необходимите разрешителни . Каква е процедурата за прехвърляне разрешителните издадени на ЕТ  на ЕООД, което ще осъществява дейноста в същия салон.     При условия , че това не е възможно  свързването на касовия апарат ще бъде на ЕТ , в последствие как ще се прехвърли на ЕООД?
#1 | 09.03.2012, 13:56
МамаБожка
Сега, имаме ЕТ имаме и ЕООД, дейността и на двете фирми е фризьорски услуги… до тук разбрах
ЕТ има наето помещение, ЕООД няма и от тук вече нищо не разбрах… кой ще работи и къде? Ако ще работи ЕООД прекратявате договора за наем на ЕТ към помещението и сключвате договор за наем към ЕООД, съответно и касовия апарат ще е към ЕООД
#2 | 09.03.2012, 14:21
Публикации: 187 / 1
  Благодаря за отговора .Правилно сте ме разбрала. Собственика на ЕТ е събственик и на ЕООД. Ще пракрати дейност на ЕТ, в настойщеия момент не иска закриване на ЕТ . Договорът за наетото помещение ще се предподпише с ЕООД. Касовият апарат ще се регистрира на ЕООД, проблемът беше в разрешителните за откриване на салона. Свързах се с ХЕИ и обясниха , че прехвърлянто става с подавене молба от лицето за прехвърляне разрешителните от ЕТ на ЕООД, с представяне  АС от АВ за ЕООД и всички формуляри издадени от ХЕИ на ЕТ.
Успешен ден на всички.
Харесвам този сайт. Всички сте изключителни професионалисти.
#3 | 09.03.2012, 14:32
МамаБожка
Да, за съжаление всички документи и хартишляци от необходимите инстанции, на ново към ЕООД
хубав ден ;D
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група