Дропшипинг Алиекспрес - САЩ с българска фирмаКазусът е следния

18.01.2019, 16:29 2934 0

18.01.2019, 16:29
Публикации: 1 / 0
Казусът е следния: Искам да регистрирам българска фирма която да осъществява дропшипинг през Алиекспрес, но само за клиенти извън ЕС. И изникват следните въпроси:
1. Фирмата трябва ли да е регистрирана по ДДС и по кой член....ще получава фактури от фейсбук и др.
2. Има приставка към Алиекспрес която конвертира фактури за поръчките, като има опция да се избере филиала на Алиекспрес в Лондон, който е регистриран там и си има дан. номер, както може да се избере и фактурата да е от филиал на Алиекспрес извън ЕС.
3.В случай, че фактурата е издадена от Алиекспрес Лондон, възлиза ли задължение българската фирма да си самоначисли ДДС за сумата?
4. Ако фактурата е издадена от филиала извън ЕС следва ли да не се самоначислява ДДС, но и проблем ли ще е ако самите банкови трансфери са по сметката в Лондон /системата е автоматична и всички клиенти от ЕС плащат по тази сметка/
5. В случай, че се наложи да се самоначисли ДДС, но от фактурите е видно, че стоката тръгва от Китай и стига до САЩ...без да минава през ЕС и съответно за крайните клиени извън ЕС не се начислява ДДС..... какво правим с цялото ДДС което сме си самоначислили?
Аналогичен е и казусът в който през Алиекспрес се поръчва стока и Китайския търговец издава фактура за нея.... Парите отново минават през Алиекспрес Лондон...как се доказва, че плащането е именно по тази фактура и как става осчетоводяването и?
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група