Електронен магазин и виртуален ПОС терминал

17.01.2019, 21:52 2220 0

17.01.2019, 21:52
Публикации: 1 / 0
Стар въпрос от форума: При плащане чрез PayPal  и Еpay  трябва ли фирмата да има Касов апарат и да издава касова бележка.
Вашият отговор: "....Смятам, че отговорът на въпроса Ви е не. За Ипей не подлежи на никакво съмнение".
Основанието за това е, че - цитирам за краткост общите условия на Ипей: "Като регистриран представител на платежната институция "Изипей" АД, Операторът извършва платежните услуги по чл. 4, т.1, т.2 и т. 3 буква "б" и "в" от ЗПУПС от името на "Изипей" АД."
Нов въпрос: Освободен ли е самостоятелния ТО "електронен магазин" от задължението за наличието на ФУ (СУПТО+ФУ), когато начините на плащане са единствено:
- наложен платеж с ППП, "чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги" (това е ясно)
- превод по банков път (това е ясно)
- Плащане с кредитни/дебитни карти през виртуален ПОС терминал, извън страницата на електронния магазин и в страницата на лицензирана платежна институция,  в същия регистър на БНБ, точно като Изипей АД (по т. 3 буква "б"изпълнение на платежни операции чрез платежни карти или други подобни)? Да или не.
Или Наредба Н-19 ще се превърне в убиец на разплащането с кредитни/дебитни карти в интерет? В регистъра на НАП все още няма лицензиран софтуер, касаещ електронни магазини. Едва ли ще се появат скоро модули, платформи или софтуер, които да се приемат за "сертифицирани" и да отговарят на изискванията и многообразието на съвременните начини на разплащане в интеренет и на .... Наредба Н-19. Кой ще ги изброи? И кой има титаничната мисъл да ги "равнопостави" и ликвидира в няколко реда на една наредба...
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група