За електронните магазини и декларирането им в НАП до 29 юни (допълнена)

19.03.2019, 17:37 71362 25

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Катя Крънчева

Ако имате задължение да издавате касови бонове през фирмата, то тогава сте лице по чл. 3 и съответно за вас важи чл. 52м от наредбата, тоест трябва да подадете Приложение 33.

Татяна K

  • Публикации: 31 / 1
Ако имате задължение да издавате касови бонове през фирмата, то тогава сте лице по чл. 3 и съответно за вас важи чл. 52м от наредбата, тоест трябва да подадете Приложение 33.

За Booking и аз съм на мнение за подаване на информация, независимо дали се правят плащания през сайта или не. Системата им много лесно позволява промяна от една опция към друга.
Колебанието ми е дали трябва да декларирам личен сайт на фирма, през който клиенти могат само да заявяват нощувки. Плащането се извършва  при получаване на услугата на място в обекта.

annn

  • Публикации: 2 / 0
Здравейте, и аз бих искала да разбера какво се случва, ако имаш онлайн магазин, в който продаваш само по банка и с ППП  - т.е. не пускаш КБ, не си регистриран в НАП по Приложение 33. В същото време обаче имаш и offline продажби (примерно участваш с продуктите си на някой базар или отваряш физически обект).

Това автоматично до какво води?? Трябва ли да се регистрираш в НАП, при положение, че не пускаш КБ през сайта? Продажбите ти с КБ (в offline обекта)  и тези в online магазина как се отчитат??

Извинявам се предварително, ако някъде вече е отговорено на такъв въпрос - не намерих.

B.Dimitrova

  • Публикации: 1 / 0
Здравейте! Имам електронен магазин от няколко години и ползвах касов апарат. През м.март тази година (2019г.) бракувах касовият апарат, защото почти всички разплащания (95%) минаваха през куриерите, с които имам и договор за изплащане чрез ППП. Въпросът ми е - трябва ли да се регистрирам в НАП?

Меркава ЕООД

  • Публикации: 5 / 0
29.06.2019 е събота, това означава ли че ако се подаде заявлението за регистрация на ел магазин на 01.07 ще сме в нарушение?

tihomir.petrov

  • Публикации: 113 / 10
В следващия месец от НАП ще направят контролни покупки от е-магазини, за да проверят дали се спазват данъчните изисквания, предупреждават от приходната агенция.

https://nap.bg/news?id=3984

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook