За електронните магазини и декларирането им в НАП до 29 юни (допълнена)

19.03.2019, 17:37 80756 28

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Катя Крънчева

Ако имате задължение да издавате касови бонове през фирмата, то тогава сте лице по чл. 3 и съответно за вас важи чл. 52м от наредбата, тоест трябва да подадете Приложение 33.

Татяна K

  • Публикации: 31 / 1
Ако имате задължение да издавате касови бонове през фирмата, то тогава сте лице по чл. 3 и съответно за вас важи чл. 52м от наредбата, тоест трябва да подадете Приложение 33.

За Booking и аз съм на мнение за подаване на информация, независимо дали се правят плащания през сайта или не. Системата им много лесно позволява промяна от една опция към друга.
Колебанието ми е дали трябва да декларирам личен сайт на фирма, през който клиенти могат само да заявяват нощувки. Плащането се извършва  при получаване на услугата на място в обекта.

annn

  • Публикации: 2 / 0
Здравейте, и аз бих искала да разбера какво се случва, ако имаш онлайн магазин, в който продаваш само по банка и с ППП  - т.е. не пускаш КБ, не си регистриран в НАП по Приложение 33. В същото време обаче имаш и offline продажби (примерно участваш с продуктите си на някой базар или отваряш физически обект).

Това автоматично до какво води?? Трябва ли да се регистрираш в НАП, при положение, че не пускаш КБ през сайта? Продажбите ти с КБ (в offline обекта)  и тези в online магазина как се отчитат??

Извинявам се предварително, ако някъде вече е отговорено на такъв въпрос - не намерих.

B.Dimitrova

  • Публикации: 1 / 0
Здравейте! Имам електронен магазин от няколко години и ползвах касов апарат. През м.март тази година (2019г.) бракувах касовият апарат, защото почти всички разплащания (95%) минаваха през куриерите, с които имам и договор за изплащане чрез ППП. Въпросът ми е - трябва ли да се регистрирам в НАП?

Меркава ЕООД

  • Публикации: 5 / 0
29.06.2019 е събота, това означава ли че ако се подаде заявлението за регистрация на ел магазин на 01.07 ще сме в нарушение?

tihomir.petrov

  • Публикации: 160 / 15
В следващия месец от НАП ще направят контролни покупки от е-магазини, за да проверят дали се спазват данъчните изисквания, предупреждават от приходната агенция.

https://nap.bg/news?id=3984

daniusa

  • Публикации: 1 / 0
Здравейте. В началото на месеца са звъннали от НАП на колежка и са и казали, че до края на месеца трябва да си попълни данъчната декларация по чл. 50, Приложение 2, Статистически лист и разпечатка от транспортната фирма чрез която е пращала предмети с наложен платеж за няколко хиляди лева. Какво би могло да се случи, ако не го направи, защото по принцип задължителното изискване е да има оборот от 20 000 лв. според:

Задължение за регистрация при вътреобщностно придобиване (чл. 99 от ЗДДС).

На регистрация подлежи всяко данъчно незадължено юридическо лице и данъчно задължено лице, което не е регистрирано на друго основание и което извършва вътреобщностно придобиване (ВОП) на стоки, когато общата стойност на облагаемите вътреобщностни придобивания за текуща календарна година надвишава 20 000 лева.

ХХХХХ

  • Публикации: 6338 / 925
Какво общо има регистрацията по ДДС с декларацията по чл.50 (от ЗДДФЛ,  предполагам)?
Какво ще стане, ако не подадете - вижте санкциите в закона

p.i

  • Публикации: 148 / 38
Здравейте,

Ако не го направи доброволно, при положение, че от НАП са я поканили - най-вероятно ще и направят ревизия за последните 6 години и на база информация от куриерските фирми ще и начислят данък за всяка година и лихви до момента, Отделно ще има глоба за неподадените декларации, но само за тези по които не е изтекла давност по ЗАНН.

От няколко години НАП има практика да проверява физическите лица, които извършват доставки с куриер и наложен платеж. Имат критерии за брой сделки и сума от търговията. Ако си ги декларира доброволно за последната година до 30 септември ще внесе данък с лихвите от 02.05 до момента на внасяне. Има едно становище на НАП относно третирането на коригиращите декларации. Не е лошо да се запознае с него - касае укриване на данъци и т.н.

Приятна почивка.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook