Подаване на заявление за ползуване на КЕП от упълномощено лице

29.11.2018, 14:49 2920 2

29.11.2018, 14:49
Публикации: 674 / 25
В кой офис на НАП се подава заявление на документи по електронен път и ползване на електронни административни услуги, предоставени от НАП , на упълномощено лице?
#1 | 29.11.2018, 15:29
Публикации: 668 / 83
Заявленията и уведомленията за е-услугите на НАП вече се подават във всички офиси на Агенцията
11 Април 2018
Всички заявления  и уведомления за ползване на електронните услуги на НАП с квалифициран електронен подпис ще могат да се подават във всеки офис на НАП, без значение кой е компетентният на дружеството или физическото лице. До сега тези документи се приемаха само в офиса по регистрация за юридическите лица или по постоянен адрес за физическите. Става въпрос както за заявленията, така и за уведомленията за ползване, прекратяване, отказ от ползване на електронните услуги с квалифициран електронен подпис, като в това число влизат и актовете за упълномощаване.

По този начин Агенцията ще улесни достъпа на гражданите и бизнеса до е-услугите, които предлага и ще намали административната тежест при обслужването на данъчните и осигурителни задължения.
#2 | 29.11.2018, 15:44
Публикации: 674 / 25
Благодаря Ви.Точно този текс ми трябваше.В сайта на НАП във връзка с тези заявления пише "в компетентния офис на НАП".
Ето копирам го
При подаване на „Заявление за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на задължено лице“ със заявен пълен достъп, когато лицето - автор на сертификата не е законен представител на задълженото лице - титуляр на сертификата, задължително се изисква представяне в компетентния офис на НАП на нотариално заверено пълномощно, което дава права, както за представителство пред  НАП, така и за пълен достъп до информацията, отнасяща се до задълженото лице.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група