Марж на цената при автомобили втора употреба

13.11.2018, 00:07 1886 0

13.11.2018, 00:07
Публикации: 149 / 36
Здравейте колеги,

надявам се сред вас да има хора с опит в подобни фирми.
Аз навлизам сега в темата и понеже при мен казуса е че автомобилите ще се внасят от трета страна - се стигна до това че маржа на цената не може да бъде прилаган, понеже след поправка от 2010 г. е изключена опцията за внос.
Тоест ако се внася автомобил от трета страна и има МД - се прилага общия режим.
Но аз имам един уточняващ въпрос:
Ако фирма Х регистрирана в България внася автомобилите и ги продава на фирма У отново регистрирана в България. - Би трябвало да няма проблем за фирма У да реши да прилага маржа, като съответно не ползва данъчен кредит от фирма Х и т.н, или има още нещо специфично което изпускам от чл. 143, ал. 1 и изброените лица от които се закупуват тези стоки втора употреба?

И още един въпрос по темата - срещнах го на няколко места с различни отговори, но ЗДДС ми звучи някак си не особено ясен или съм се объркал от коментарите. - За да се прилага маржа на цената за употебявани автомобили не би трябвало да се изисква регистрация в НАП (каквато от НАП ми казаха че изискват), аз разбирам че тази регистрация или по-точно казано разрешение за прилагане на маржа на цената е само за произведенията на изкуството. Аз лично така разбирам закона.

Благодаря предварително.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група