Заличаване на дружество е ТР

11.06.2018, 15:37 2239 1

11.06.2018, 15:37
Публикации: 58 / 1
Здравейте, имаме отказ за заличаване на ЕООД в ТР, защото не е представен Годишен отчет на ликвидатора, а Доклад на ликвидатора. Моля за мнение, защото не виждам разлика в докумнетите и мисля, че е въпрос на стилистика?
#1 | 20.06.2018, 15:49
Публикации: 93 / 20
Предполагам, че става въпрос за заличаване при ликвидация на ООД.
Съгласно чл. 21, 3, т. 12 от НАРЕДБА № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до търговския регистър и до регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, наред с останалите документи, се изисква представянето на:
- пояснителният доклад към баланса;
- годишният отчет на ликвидатора;
- протоколът за приемане на баланса, на пояснителния доклад към баланса, на годишния отчет на ликвидатора;

По принцип това са два отделни документа, в които се вписва различна информация. Единият е свързан с крайния баланс на дружеството към датата на заличаването, а другият - работата и действията, които е предприел ликвидатора в хода на производството по ликвидация.
В някои случаи съдържанието на отчета и доклада, изготвени от ликвидатора, могат да бъдат напълно идентични. Виждала съм публикувани много такива, с по 5 реда една и съща информация в двата документа. Но длъжностното лице по регистрацията към ЕТР няма икономическата компетентност и не е длъжно да ги разграничава. То гледа стриктно наредбата и документите, които се изискват с нея.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група