Необходими параметри за лаптоп и ОС за нуждите на счетоводство

05.01.2018, 11:50 1140 4

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


capricorn

  • Публикации: 10 / 0
Здравейте,
Не знам дали добре формулирах заглавието, но май имаше изисквания към необходимата памет на устройство /лаптоп или компютър/ за нуждите на счетоводна работа/програма. Какво да кажа на компютърния си човек откъм изисквания.  Освен това май имаше някакви несъвместимости с Уиндоусите, та и какъв уиндоус е за предпочитане.
Поздрави

bobo

  • Публикации: 2476 / 333
Хммм... сигурно зависи от счетоводната програма, ама би трябвало всеки нов лаптоп за 1000 лв да отговаря на изискванията на (поне) масовите програми. Та какви толкова ресурси може да иска една счетоводна програма?!? За съвместимостите - ще кажат продавачите на програмите.

ditzve

  • Публикации: 797 / 38
Из от доста години работя само на лаптопи.не съм им гледала никакви съвместимости.Последният е Тошиба, 8 ГБ РАМ,Минала съм през всички уиндоуси. Сега съм на 10-ка. Работи си машинката.Счетоводна програма,ел.подписи,НАП,НОИ и т.н.
Така,че едва ли има кой знае какви изисквания,освен разбира се ако нещо много слаб.
Процесора ми е 2.4 Г.хер.

пасат

  • Публикации: 690 / 143
Тъй и тъй ще инсталирате счетоводна програма - обадете се на 1-2 фирми - питайте програмистите им за минимални изисквания към лаптопа - за обема на хард диска и поне за тактовата честота на процесора.
Съветвам ви - казаните от тях параметри да умножите поне по 2, защото със сиигурност ще ви се наложи да качите няколко приложения, без които няма как да улесните ежедневната си работа, като сканиращи програми, записващи СД-та програми, тийм-вюъра, програма за платежни, отделна програма за изготвяне на инвойси, Стамп-а, десетки папки с файлове..и др.
Отделно може и да ви си прииска един ден да качите и ТРЗ програма - някой от тях са "тежки" и изискват голям ресурс за да работят.
Така че - решавайте..

miro7874

  • Публикации: 330 / 37
Според мен всеки нов лаптоп, който се предлага в момента по магазините ще ви свърши работа, но при възможност вземете по-мощен за да работят по-гладко програмите.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група

Харесайте ни във Facebook