Декларация без дейност на фирма в Търговския регистър

04.01.2018, 16:16 751 7

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.


Radi1604

  • Публикации: 1 / 0
Здравейте,
Декларацията, която би трябвало да се публикува в търговския регистър за фирма без дейност, с кое заявление би трябвало да се публикува: с Г1 или Г2? Счетоводителя ми може ли да публикува декларацията с неговия електронен подпис по електронен път , защото аз като управител нямам личен ел. подпис? Такса има ли и в кой член от закона за ТР или Наредбата пише , че няма такса, тъй като не можах да видя, че не се дължи такса.
Питах на телефоните на ТР, но от там ми казаха да си чета закона и наредбата. Адвокати също питах , но и те не са все още наясно с новостите.

ХХХХХ

  • Публикации: 4591 / 591
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,21929.msg130686/topicseen.html#new

Много бързате. Има още време. Все ще решат какво да се подава.

aztam

  • Публикации: 122 / 13
Ако знаете пък какво става с фирмените промени по новите правила ... Никой не знае какви документи се дават че нямаш неплатени заплати или задължения. Тотален блокаж и откази.

delphine

  • Публикации: 6843 / 1135
Струва ми се, че няма никой да публикува някаква специална декларация за ТР на фирмите без дейност. Даже Декларацията за неактивност , която подаваме в НСИ би свършила чудесна работа.

ditzve

  • Публикации: 709 / 33
Да,предполагам че ще свърши работа.Но чуденката е,как точно да се подаде тази декларация и дали ако друго лице ,различно от управителя я подава трябва пак нотариално заверено пълномощно?Решават нещо,което уж да намали задълженията,а то става проблем.Какво пречи ,тези неактивни фирми изобщо да не подават нищо в ТР,след като веднъж вече са подали декларация за неактивност в статистиката?

delphine

  • Публикации: 6843 / 1135
Предполагам, че подаването на тази декларация ще се подчинява на същите правила като подаването на ГФО. Просто вместо ГФО подаваме Декларация.

bigdarkmad

  • Публикации: 255 / 11
Ако трябва да сме честни, всичко друго подавам с ел.подпис, обаче ТР ми се вижда кошмар и никога не ползвам ел.подпис за там, та дори и да го имате не е сигурен, че ще Ви е от полза.

miro7874

  • Публикации: 330 / 36
Мисля, че трябва да направят специално заявление, ако се подаде с Г2 или Г1 системата, ще изпише, че трябва да се плати държавна такса. Трябва да се определят и лицата, които могат да бъдат заявители и не се знае дали съставителят на ГФО ще е сред тях.

В момента тук са: 0 Потребители и 2 Гости


Facebook група

Харесайте ни във Facebook