Тур агент

13.10.2017, 13:10 658 3

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


ghergana_k

  • Публикации: 10 / 0
Здравейте,

Имам следния въпрос. Аз съм тур агент и предлагам услугите на хотел.
Знам, че паричния поток минава през мен, и за касово плащане издавам касов бон от департамент доверители.

Въпроса е, ако лицето иска фактура и плати касово, фактурата задължително се издава от хотела, но те ще издадат ли и касов бон към фактура, независимо, че парите по между ни се уреждат банково?

Благодаря за помощта, предварително  :wink1:

finfin

  • Публикации: 3 / 1
Re: Тур агент
Отговор 1 | 13.10.2017, 13:20
Здравейте,  хубав въпрос  :smile1: ние сме туроператор и продаваме чрез турагенти. Паричките получаваме от турагента по банка, фактурата издаваме на клиента, но в нея си пише начин на плащане - по банка, тъй като ние не приемаме плащания в брой.  Предполагам, че турагентите прикачват техния касов бон към нашата фактура.

ghergana_k

  • Публикации: 10 / 0
Re: Тур агент
Отговор 2 | 13.10.2017, 13:31
Много Ви благодаря за отговора!

И ние така си мислехме.
Целия процес от гледна точка на документи, които ще получи клиента, не мога да си го представя - касовата бележка наименование - Турагент, която ще е документ към фактура, която е от Туроператор, с пари платени в брой, като на ф-ра е описано по банка ...... става сложно  :blink:

finfin

  • Публикации: 3 / 1
Re: Тур агент
Отговор 3 | 13.10.2017, 14:19
Сложно изглежда, но в крайна сметка Вие имате договор с този хотел и сте му посредник. И мен са ме питали защо във фактурата пише "плащане по банков път" , но ние нямаме регистриран касов апарат, и няма как да бъде другояче, а парите от турагента в действителност идват по банков път. А туристът си получава касов бон затова, че е платил в брой.  Не мисля, че има за какво да се притеснявате :-) 

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група

Харесайте ни във Facebook