Заличаващо уведомление по чл.62

17.07.2017, 10:56 1446 6

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


riboloveca

  • Публикации: 44 / 0
Колеги, помогнете ми, много е спешно! Имаме възстановен служител на работа след уволнение.  Съдебно решение обаче при мен няма дошло - единственото доказателство за възстановяването е копие от съобщението за възстановяване, адресирано от въпросния служител и входирано тук при нас/той си изпълнява предписанията и идва на работа/. Доколкото ми е ясно, трябва в тридневен срок да изпратя заличаващо уведомление към НАП за прекратеното правоотношение. Но нямам влязлото в сила последно съдебно решение! Много съм притеснен и не знам как да постъпя - да чакам или да пращам? Помогнете ми, моля  :smile1:

riboloveca

  • Публикации: 44 / 0
Колеги, актуализирам информацията! Влезли в сила съдебни решения има! Нямам обаче нито заповед за назначаване, нито договор с работодателя! Трябва ли да пращам уведомление по чл.62, или да изчакам докато се уредят отношенията с работодателя?


delphine

  • Публикации: 7503 / 1250
Всъщност заличавате преди това подадено уведомление за прекратяване на лицето. Доколкото ми става ясно от въпроса същото е възстановено на работа и няма какво да урежда с работодателя.

riboloveca

  • Публикации: 44 / 0
Много благодаря!  :good: Този срок е в работни дни, също като за назначаване на работа, нали? Служителят дойде на работа на 13.07.2017 г., това ще рече, че днеска ми е последен ден за действие. Има тука и вътрешни нормативни документи, така или иначе трябва да му се пусне допълнително споразумение с актуализирано възнаграждение, заповеди и т.н., но мене ме интересуваха конкретно уведомленията, понеже касаят пряката ми работа. Успях да се свържа с ТД на НАП, от там ме ориентираха, че системата така или иначе няма да различи дали уведомлението е подадено днес или след 20 дни да речем, понеже системата в този случай няма да "разбере" кога служителят реално е постъпил на работа.


riboloveca

  • Публикации: 44 / 0
Те пък били в календарни дни, значи все пак съм си изтървал срока  :hmmm: Друг път все бързам да ги пращам, а сега се омотах с тези съдебни решения, с тези съобщения и тем подобни. Благодаря и за това все пак  :smile1:

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група

Харесайте ни във Facebook