Касова бележка от автомат на самообслужване

02.06.2017, 13:11 2113 3

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


daisy8

  • Публикации: 3 / 1
Здравейте.
Фирма е взела под наем автомивка на самообслужване. Същата фирма има вградени касови апарати с връзка с  НАП, за плащанията в брой / работи с монети като кафе-автоматите/. Въпросите ми са: трябва ли задължително да се издава касов бон или е достатъчно да се визуализира сумата пусната в апарата и трябва ли за тези апарати да се водят касови книги и съответно да се разпечатват отчети в края на месеца , годината и т.н. Изчетох наредбата и останах с впечатлението , че трябва:
чл.3................
(8) (Нова - ДВ, бр. 111 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Лице, което извършва продажби на услуги с развлекателен характер или стоки чрез автомат на самообслужване с електрическо захранване, е длъжно да регистрира и отчита всяка продажба чрез ФУВАС, като фискалният бон, регистриращ продажбата, се визуализира само на дисплей, без да се издава хартиен документ.
(9) (Нова - ДВ, бр. 111 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Лице, което извършва продажби на услуги чрез автомат на самообслужване, с изключение на услугите с развлекателен характер, е длъжно да регистрира и отчита всяка продажба чрез фискално устройство по чл. 2, ал. 2, т. 1 или 2, което се вгражда в автомата, и се издава фискална касова бележка на хартиен носител.
Моля за коментар от по-знаещите.

n_alex76

  • Публикации: 1525 / 167
И аз оставам с това впечатление.
Решение по Административно дело 1862/2014г.   
Скрит текст :

5minutes

  • Публикации: 5 / 1
Случая на Административното дело цитирано по-горе е различен, там изобщо не е имало монтиран ФУВАС на вендинг автомата на автомивката, затова пишат акт.
Въпроса е дали ще напишат акт при монтиран и изряден ФУВАС.

rosik

  • Публикации: 7 / 0
Здравейте! Днес в Свиленград са написали акт на автомивка на самообслужване с монтиран и изряден ФУВАС. Техникът е извикан от собственика , за да  говори с проверяващите . Казал им е ,че няма още такова произведено утройство в България Те са отговорили , че знаят , че е несъвършеснство на Наредбата  и фирмата може да обжалват акта. Но в момента има кампания срещу автомивките на самообслужване :( . Аз съм без думи.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook