Засилен данъчен контрол на фестивали и изложения

23.05.2017, 20:55 7141 2

23.05.2017, 20:55
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
Запечатани са над 700 обекта за данъчни нарушения за 5 месеца.

Инспекторите на НАП засилват контрола за спазването на данъчните изисквания при провеждането на масови прояви като концерти, фестивали, изложения и други подобни в цялата страна. Календарът на културните събития се наблюдава от служителите на приходната администрация, като проверките  ще са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

От НАП напомнят, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект или на сергия по време на фестивал или изложение. Поискването и съхранението на фискален бон е много важно и за потребителите, защото упражняването на правата им без този документ би било силно затруднено, допълват от приходната администрация.

Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец. От началото на годината до момента затворените обекти са над 700 в цялата страна, като средният срок на запечатване е 11 дни.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg 
#1 | 25.05.2017, 10:55
Публикации: 2966 / 392
Могат да отидат на което и да е събитие в Арена Армеец и да си решат квотата за глоби по най-бързия начин :)
#2 | 29.05.2017, 16:50
Публикации: 1 / 0
По повод публикациите на НАП в медиите,че ще проверяват изложения и базари - как да се предпазя от глоби и да не съм в нарушение. Правя предмети с техника декупаж и излизам на базар за Коледа и Великден.Не мога да взема документ / с изпит/ за майстор или калфа, защото декупажа не влиза в списъка на Камарата на занаятчийте. В коя група попадам, какъви данък и осигуровки дължа, касов апарат за два базара трябва ли да купувам и как да го регистрирам.В предпенсионна възраст съм.Ще се радвам да споделите мнения в тази насока.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група