След указанието на НАП за данък "уикенд" (ВИДЕО)

04.02.2016, 18:58 11077 1

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


КиК Инфо

  • Публикации: 456 / 145
  • www.kik-info.com
  • Администратор на сайта
Катя Крънчева с коментар за данък “уикенд” в предаването "Денят" на телевизия Bulgaria ON AIR след новото указание на НАП за облагането с данък върху добавена стойност на личното ползване на фирмени активи.
MariyaPavlova

  • Публикации: 638 / 127
Отлично представяне, Катя! Добре е да се дава гласност на купищата проблеми, които поражда нечия неадекватна идея, която вместо търсения ефект за реки от приходи към хазната, ще предизвика абсолютно ненужно впрягане на бизнеса в ролята на детективи, и ще разпилява ресурс за някакви дребнави сметки кой от персонала е влизал в социалните мрежи по време на работа, или е говорил с тъщата по телефона. Някой експерт от НАП можеше спокойно да сметне, че администрирането на данъка върху личното ползване във варианта, който са измислили ще донесе по-малко приходи от тези, които биха получили, ако освободят ресурса и спестят този излишен разход на бизнеса по администрирането му.
Чудесно е, че имаме наш представител, който да представи разумни аргументи за промяна на въведените процедури.
Не е нужно да откриваме топлата вода - в ЕС имат работещи механизми, които не утежняват излишно бизнеса. Задължително е да се въведе и праг на стойността на облагаемите  активи. 50 000 лв. ми се струва напълно разумен праг.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook