Териториалните статистически бюра на НСИ намаляват от 24 на шест

09.10.2015, 13:07 3840 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


КиК Инфо

  • Публикации: 452 / 144
  • www.kik-info.com
  • Администратор на сайта
На своето заседание на 7 октомври Министерският съвет прие Постановление за определяне на второстепенни разпоредители с бюджет в Националния статистически институт.

Предвижда е изменение в списъка на териториалните статистически бюра (ТСБ) на НСИ, които от 24 стават общо 6, с единна обща администрация и статистически отдели в съответните областни центрове.

Структурата им ще бъде както следва:

1) ТСБ Ловеч, Монтана, Видин, Враца и Плевен се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Северозапад с център гр. Плевен.

2) ТСБ Силистра, Велико Търново, Габрово, Разград и Русе се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Север с център гр. Русе

3) ТСБ Шумен, Добрич, Търговище и Варна се преобразуват в едно териториално статистическо бюро - ТСБ Североизток с център гр. Варна.

4) ТСБ Сливен, Ямбол, Стара Загора и Бургас се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Югоизток с център гр. Бургас.

5) ТСБ Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Пловдив се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Юг с център гр. Пловдив.

6) Структурата на ТСБ Югозапад остава непроменена. (ТСБ Югозапад е определено като второстепенен разпоредител с бюджетни средства с ПМС №76 от 2 април 2015 г., включва преобразуваните ТСБ Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град и е с център гр. София.)

С консолидацията на териториалните статистически бюра в няколко основни центъра в страната се цели подобряване на административния капацитет, гъвкавост при разпределение на задачите, оптимизиране на работата и ефективна организация на ресурсите. Дейността по провеждането на статистическите изследвания и по производството и разпространение на статистическа информация на регионално ниво се осъществява от териториалните статистически бюра.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook