НАП и полицията с масови проверки на търговците в софийските паркове

22.04.2015, 17:36 2964 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


КиК Инфо

  • Публикации: 452 / 144
  • www.kik-info.com
  • Администратор на сайта
Масирани проверки на увеселителни и спортни съоръжения, на различни търговски обекти на територията на столичните паркове започна Териториална дирекция на НАП София. Проверките се осъществяват съвместно с Общинска полиция, съобщават от пресцентъра на НАП.

Инспекторите ще проверяват за издаване на касови бележки и билети, а така също и за спазване на осигурителното законодателство.

Анализ на риска за укриване на печалби от обектите намиращи се в зоните за отдих, е установил, че средногодишно бюджетът губи 26 334 хил. лева от недеклариране на приходи от продажба на допълнителни услуги и развлечения, които трябва да се отчитат чрез издаване на билет или касов бон.

За нарушения в зоните за отдих са получени и множество сигнали от граждани, което допълнително мотивира акцията на софийската дирекция на НАП.

През изминалия уикенд данъчните от София са проверили 47 обекта в  Борисовата градина, парк Заимов, Южен парк, Западен парк, парк Св. Троица, парк Св. св. Петър и Павел, градинката на Народния театър. Не са били подминати дори продавачите на балони, царевица, пуканки и хот дог. Установени са общо 26 нарушения. Отново най-честото нарушение е неиздаване на фискален бон или разлика между касовата наличност и данните от фискалните устройства. Засечени са и три обекта, без изобщо да имат касови апарати.

Санкциите, които законодателят е предвидил за посочените нарушения започват от 500 и могат да достигнат до 10 000 лева.

Проверките ще продължат през целия летен сезон. Сигнали за нарушения могат да се подават и на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook