Условна присъда за данъчен инспектор от НАП - София, заловен с 3000 лева подкуп

20.04.2015, 00:50 4408 0

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


КиК Инфо

  • Публикации: 449 / 143
  • www.kik-info.com
  • Администратор на сайта
Осъдиха данъчен инспектор за корупция.  Инспектор по приходите към НАП - София получи условна присъда за подкуп в размер на 3 000 лева, съобщи infomreja.bg.

Делото се гледа в окръжния съд в Благоевград. Данъчният инспектор Красимир Евтимов призна вина за това, че в качеството си на длъжностно лице е взел сумата за лично облагодетелстване. Срещу него е образувано дело по чл. 301 от Наказателния кодекс. Окръжният съдия Иво Харамлийски присъди една година лишаване от свобода и 1500 лева глоба, но тъй като подсъдимият се призна за виновен и се разкая за деянието си, съдът отложи изтърпяването на присъдата за срок от три години.

Евтимов е заловен с белязани банкноти през февруари 2012 година в Банско, където е бил командирован от София за извършване на проверки по време на активния туристически сезон.

41-годишният държавен служител установил нарушение в хотелски комплекс. Заявил на собственика, че в обекта му не се издават касови бележки при плащане чрез ПОС терминал, като му намекнал, че може да си затвори очите в замяна на възнаграждение от 3 000 лева.

Бизнесменът е дал на данъчния служител 500 евро, колкото е имал в себе си. След което двамата се уговорили останалата сума да бъде изплатена след няколко дни. Вместо това, собственикът на комплекса подал жалба в полицията. Криминалистите използвали белязани пари и по този начин веднага след като получил сумата, Красимир Евтимов е бил арестуван.

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook