Счетоводство на МЛМ

11.01.2015, 09:32 2049 1

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Navcat ltd

  • Публикации: 1 / 0
Здравейте,

Преди известно време се захванах с дистрибуция на стоки към Мултилевел маркетинг фирма. В началото идеята беше предимно да купувам с отстъпка и да продавам, където и счетоводно ... сещате се - няма проблем. Сега обаче имам идея да си намеря дистрибутори и пред мен възникват много въпроси.
Първо, с какво основание продавам стоките на моите дистрибутори. Варианта е да направя договорче за покупко-продажба между моята фирма и ФЛ, в който да впиша, че лицето ще закупува стока от мен с отстъпка... обаче тогава възниква проблема с това как аз купувам нещо на една стойност и го продавам на същата - мисля, че данъчните не оценяват много такива постъпки.
Вторият вариант, който си мисля е граждански договор ... моят дистрибутор ми превежда цялата стойност, взета от клиента, а аз в края на месеца му изплащам процента, който трябва да получи от всички негови продажби. Тогава обаче възникват други проблеми, свързани с осигуровки, ДОД и т.н., които нито за мен са оферта, нито за дистрибутора.
Ако някой има идея .. ще съм му благодарен :)

bobo

  • Публикации: 2829 / 383
Re: Счетоводство на МЛМ
Отговор 1 | 11.01.2015, 15:55
Не знам за останалото, но при правене на бизнес, съответно получаване на приходи и печалба, защо очаквате да няма данък и осигуровки?

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 24 000 членове!

Харесайте ни във Facebook