Работа без касов апарат

17.08.2014, 12:54 6158 2

17.08.2014, 12:54
Публикации: 2 / 0
Здравейте,
Следващия месец откривам езиков център, но ме посъветваха, че е по-добре клиентите да си внасят сами таксите във фирмената банкова сметка, за да избегнем касовия апарат.
Когато обявя в НАП, че съм започнала дейност, все още няма да имам приходи. Планирала съм обаче едни промоции из града, на които ще продавам ваучери или талони за отстъпка. Какъв документ трябва да издавам на хората, закупили си такива талони? Необходим ли ми е касов апарат, или мога да пиша на някакви бланки, че съм взела пари и после да ги внеса и тях по сметката.
Много благодаря за отговора!
#1 | 17.08.2014, 13:51
Публикации: 9299 / 1558
Първо - като каква упражнявате дейността - като фирма /ООД, ЕООД, ЕТ.../ или като свободна професия? Ако е второто - може да минете без касов апарат и само с едни такива бележчици от кочан /за попробности  -питайте счетоводителя си/
Ако сте фирма, то за всяко сума, получена в брой трябва да издавате фискален бон от касов апарат. Ако не приемате суми в брой, а само по банкова сметка, може да минете и без касов апарат.
Колкото до тези талони за отстъпка  - измислете нещо друго, защото това да пиша на някакви бланки, че съм взела пари и после да ги внеса и тях по сметката е незаконно. Например можете да раздадете безплатно определен брой талони и след това да правите отстъпка от плащането при представяне на талона.
И не предприемайте нищо без предварителна консултация с Вашия счетоводител. Той е запознат с конкретни факти от Вашата дейност, които едва ли искате да споделяте по всички форуми.
#2 | 17.08.2014, 15:44
Публикации: 4367 / 719
Такива, общо взето, нестандартни търговски практики и тънкостите по тях наистина трябва да се изкоментират със счетоводителя, конкретно и предварително, че да не стане беля...
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група