Новини от АССП: Ще говорим за професията и новата счетоводна директива

13.03.2014, 11:00 18921 15

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Катя Крънчева

На 16-ти март (неделя) от 16:30 до 18 часа Асоциацията на специализираните счетоводни предприятия  ще участва в икономическото предаване на телевизия България Он Еър. Ще говорим за счетоводната професия, новата счетоводна директива и предстоящи законодателни промени.

От АССП ще участват:
г-жа Мадлена Леви-Примо – Председател на АССП и
г-жа Катя Крънчева, управител на Счетоводна Кантора К и К  – редовен член на АССП.

От тук можете да гледате предаването. В първия половин час е: http://www.bgonair.bg/video/schetovodnata-profesiya-v-balgariya-i-obrazovanie-i-biznes-na-edin-ezik-li-govoryat

MariyaPavlova

  • Публикации: 638 / 127
Успех, колеги!
Убедена съм, че успешно ще защитите правата на гилдията!

ddqnkova

А дали не може да се направи запис и да се пусне поне в КиК - не всички ще можем да го гледаме на живо, а представлява интерес за цялата гилдия. Надявам се да помислите и в тази посока.

irenabrili

  • Публикации: 6124 / 962
Идеята за запис на предаването си струва да се обмисли!

Катя Крънчева

Ще има запис. Всички предавания на Boom&Bust имат запис на сайта на телевизия България Он Еър. До 2-3 дни след излъчването предполагам ще качат запис и на този епизод. Водещите на предаването са Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

Повече за предаването: http://www.bgonair.bg/listing/boom-bust

В неделя ние ще сме първи от 16:30.

irenabrili

  • Публикации: 6124 / 962

Катя Крънчева

Започваме след час  --> TV Bulgaria On Air в 16:30 часа, предаването е BOOM&BUST. Тук може да ни гледате онлайн: http://www.bgonair.bg/tvonline

мима 56

  • Публикации: 101 / 6
Здравейте, бяхте прекрасни. 

MariyaPavlova

  • Публикации: 638 / 127
Представянето в предаването беше отлично, на изключително високо ниво, така трябва - открито да се говори за опасността от парцелиране и монополизиране от шепа хора на пазара на счетоводни услуги.
Браво!

irenabrili

  • Публикации: 6124 / 962
Поздравления!
Хубаво е, че се даде гласност на проблемите. Говорихте по същество, компетентно и професионално. Когато една теза се излага спокойно, умно и не агресивно, има по-голям шанс да бъде приета. :good:
И .... хубаво изглеждахте - показахте, че българската счетоводителка е по-привлекателна от българската жена политик :flowers:

alfa

  • Публикации: 2041 / 246
Браво ,  излагането на проблема с опита за лицензиране Ви беше чудесно :)

Калина Янкова

  • Публикации: 614 / 90
Няма ли запис, за да видим и другите, които не сме успели да видим?

Катя Крънчева

Благодаря за положителните отзиви. Надявам се, че стана ясно, че представители на ИДЕС продължават да предлагат много силно регулиране на нашата професия и отсяване на счетоводителите чрез изпити, даже на няколко нива. На 25- ти февруари имаше среща на Работната група към МФ, на която за съжаление от АССП пропуснахме да присъстваме. От проекто-протокола от срещата се вижда, че лобирането продължава, а именно: предлага се определяне на няколко различни нива в счетоводната  професията, въвеждане на изпити за всяко ниво, издаване на сертификати за отделните нива на квалификация за счетоводители и др.

АССП, разбира се, е против такива текстове въобще да се промъкват в проекта на новия Закон за счетоводството, който ще се подготвя до края на година. И тъй като пропуснахме срещата, все пак успяхме да се видим миналата седмица с МФ и да изложим нашите аргументи и позиция. За сега МФ ни увериха, че не споделят идеята за въвеждане на такива регулации на счетоводната професия.

На 17-ти март (понеделник) от 10 часа ще участвам в кръгла маса на тема: “Проекции в развитието на нормативната уредба на счетоводството в България”. Така, че тепърва предстои развитието.

Катя Крънчева

Няма ли запис, за да видим и другите, които не сме успели да видим?

Пет или шест поста, по-нагоре са ме попитали и съм отговорила вече за записа. Четете моля, за да не се преповтарят едни и същи въпроси и отговори.

ela2001

  • Публикации: 13 / 1
Браво
Имам един въпрос.
Колко са силни от ИДЕС ще може ли да се преборите с тях ?
Какво друго бихме могли да направим счетоводителите за да ви помогнем?

Катя Крънчева

Попитахте как да помогнете, ще ви напиша:

1. Първо пишейки с грубости, обиди на отвратителен език анонимно из форумите  – пречите. Ето доц. Марина Михайлова на кръглата маса спомена одит.инфо колко било ниско нивото там с какъв лош език се пишело. Сами знаете за какво става въпрос. В одит.инфо няма модератори и някои наши колеги злоупотребяват. Нямах възможност да запозная доцентката, че от година вече ние КиК Инфо сме по-големия портал за счетоводство и данъци, че при нас такива неща не се допускат. Изводът е, ако искате да ви уважават дръжте се на ниво, дори и да сте анонимни.

2. Второ доц. Михайлова явно подплатена се опита да омаловажи АССП, като ме попита, колко члена имаме. Един вид понеже сме малка организация, то нашето мнение против силно регулиране на професията не важи. Ако искате да помагате, членувайте или в ССБ или в АССП, през които можете да изразите мнение на тези кръгли маси - вие или ваши представителите. Така и двете счетоводни организации ще имат по-голяма представителност.   

След като събрах нова информация на кръглата часа, то отварям нова тема.

Тук: http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=10246

В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост


Facebook група с над 20 000 членове!

Харесайте ни във Facebook