Собственик на ЕТ си смени адресната регистрация, оттам се смени и ТД на НАП. Сега трябва да платя осигуровки за няколко месеца назад, та се зачудих сега към новата  ТД на НАП ли да ги платя всички или да се съобразя кои са подадени към старата и кои към новата?
Явно това от ППЗДДС по-долу ме подвежда мен

Скрит текст :
Получих фактура от доставчик, регистриран по ддс, издадена от кочан, с  вписани неговите данни и номера на фактурата на ръка. Тези реквизити не трябва ли да бъдат трайно отпечатани или аз бъркам някъде?
Мерси предварително
Според мен, чл. 50 щеше да е приложим за Вас, в случай, че при покупката сте имали начислен ддс, но не сте упражнили правото си на приспадане.
Увеличението на запасите би следвало да е влезнало в общите приходи от оперативна дейност
Да, прочетох го, както и няколко коментара, които се оказаха различни, затова попитах. Благодаря Ви.
Осигурява се и за ДОО. При определяне на годишния осигурителен доход, върху който се довнасят ЗО в колона 3 на Таблица 2 следва ли да попълня размера на пенсията?
Според мен би следвало да се посочи в Декларацията по чл. 73, вижте чл. 73, ал. 1, т.4, кои необлагаеми под  5000 лв. не се включват.
Вижте и продавача как е придобил земята дали е чл. 13, ал. 1, т. 1б или т. 26
А мнението Ви за това, че по пощата не може да се пуска коригираща, тогава, когато е в срок?
Не, не се бъркам, даже сега пак пуснах, за да видя как изглежда и пак с код 1 за корекция излиза. Аз ползвам на Микроинвест.
пак съм я объркала, значи
в програмата ми е 0 - за редовна, 1 - за коригираща
Здравейте,
На 28.04.2014 пуснах по пощата Д6 годишна, 30.04.2014г пуснах  Д6 с код 1, сега отварям справката за задълженията и гледам, че и двете декларации са приети като редовни. Обадих се по телефона в НАП, казват по пощата не може да се пуска коригираща декларация. Пък аз смятам, че би следвало да мога, след като е в срока за подаване. Моля за мнения.
Здравейте,
Подадох гдд по чл. 50 онлайн с попълнено Приложение 2, справка 10, таблици 1 и 3 относно размера на прогнозната печалба и размера на тримесечната вноска, но в справката за задължения не се вижда.
В таблица 3 са попълнени редове 1, 2 и 5, правилно ли е така, при положение, че не се преотстъпва данък или е трябвало да са само редове 1 и 2. Ред 3 не съм сложила отметка.Този ред 5 май автоматично се попълни?
 marpan_64, a може ли да споделите как постъпихте в случая?
Благодаря за мнението
Съгласно мнението на адвоката, би следвало да спечелим делото, затова аз клоня към условен пасив.
Ще бъда благодарна, ако някой се включи
Здравейте, получихме фактура от ЕВН с основание доначислена ел. енергия, след извършена проверка от тях. Фактурата се оспорва в съда. Как би следвало да се отрази счетоводно тази фактура?