Сега ми се обади една позната ,да ме пита как да не плащат глоба за не подадена декл. по чл .7
Става дума за дъщеря й, която миналата година е завършила и за м.08 и 09 е била безработна , до м.10 ,когато е записала магистратура. Тогава не са подали декларация по ч.7 и не е плащано. Завършила е тази година през м.07 и от м.08.2021 пак е безработна. Сега се сетила ,че не е плащала здравни осигуровки .Аз й дадох съвет да подаде сега декл.чл.7 за миналата година и тъй като е минала една година, надявам се да не я глобят. А за тази година да изчака и да подаде декларацията след. една година. Според вас правилно ли я посъветвах или има и друг вариант да избегне глобата?
ЮЛНЦ е правило реклама през месеца и има актура от Фейсбук за 5 долара.Дружеството е регистрирано по ЗДДС. Основно дружеството получава чл.внос, което е освободена сделка .Трябва ли в такъв случай да правя протокол по чл.117 и да си начислявам ДДС?
Как става промяната на банковата сметка за получаване на обезщетения? Преди две седмици пуснах един болничен, но се оказа, че лицето е закрило банковата сметка, по която преди е получавало пари от НОИ. Има разкрита нова.Сега получавам уведомление от НОИ,че сметката не е активна. Какъв е начинът да подам новата сметка с ел.подпис?
Здравейте, на свое събрание ръководството е взело решение ,че наградите ще се връчат точно на тези лица. Има протокол от събранието. Документът за изплащането на парите е РКО. Решението беше да им се изплати чиста сума. Данакът платихме ние, като преди това подадох Декл.по чл.55. Също тези лица ги включих в справката по чл.73.
През м.09.2021 ме изтече ел.подписа и го поднових. За НАП нямаше никакви проблеми с влизането, но днес се наложи да направя справка в ТР и ми изписва ,че ми е подновен Ел.подписа и да направя нова регистрация. Изобщо не си спомням как съм направила регистрацията предния път. Аз имам и друга регистрация -с е-мейл , но искам да регистрирам ел.подписа. Някой спомня ли си как да го регистрирам ,така че да влизам с ел.подпис?
Къде в новия Сайт на НАП се намира Декларацията по чл.88 за промяна в авансовите вноски. Аз не успях да я открия, а трябва да подам такава .
Сутринта го подадох. Сега ми се обаждат ,че са решили да не дават детето на ясла. Аз сега какво да правя? Има ли някакъв начин да го залича това заявление?
Сключен ТД на 21.09.2021. Подадено уведомление на 21.09.2021 и получена справка от НАП. Работникът ще започне на 27.09.2021г. Обаче днес се сещат ,че заплатата му трябва да се промени-нещо са се договорили допълнително. Нищо друго не се променя по договора. Трябва ли сега пак да подавам уведомление и да корегирам вече подаденото ?
Нищо не пречи. Имах в предвид,че 27.09.2021 е крайният срок за подаване на прил.10 в НОИ.
Сега пък се оказа,че детенцето се разболяло-беше само 2 дни на яслата. Маката се чуди, дали да не се откаже да го дава на ясла.  :blink:
Да, считано от 20.09.2021г.
В пр.10 попълвам раздел II т.21 с дата 20.09.2021г.
Ще използвам тази тема, защото имам подобни въпроси. При мен майката е дала право на майчинство на дядото. Детето още не е навършило 2г., но от 20.09.2021 тръгна на ясла. Аз съм от фирмата на дядото. За прекратяване на майчинството правил следните стъпки:
1. Дядото подава заявление за прекратяване на отпуска по чл.1634,ал.1,считано от 20.09.2021. Заявлението е с дата 23.09.2021г.-тридневен срок.
2. Пускаме заповед за прекратяване на отпуска с дата 23.09.2021г.
3. Пускаме към НОИ Прил.10 на 27.09.2021г. с дата на прекратяване на майчинството ,считано от 20.09.2021г.
Правилно ли е така?
Ами ,нали за този период вече е подаден въпросният обжалван болничен? Или като е обжалван-един вид не е приет? Т.е не го смятат за подаден ?
От НОИ няма още предписание. Обаче днес работникът донесе два болнични-единият за 30 дни, другият за 45, които припокриват обжалвания болничен. И аз пак съм в чуденка- какво да правя с тях? На писмото, уведомяващо ни за жалбата няма никакви телефони. Явно ще трябва да ходя в НОИ за информация.
Сега трябва да правя заплатите за м.08.2021. Болничният, по който има жалба обхваща и част от месец август. Вече заем, че по него има жалба. В такъв случай как трябва да водя лицето -в болнични ли? Той не идва на работа. До колкото знам и нищо не е предприел по въпроса.
Здравейте, имаме работник, който вече е в болнични доста повече от 180 дни. Последния път му издадоха болничен с два месеца закъснение и за 75 дни. Подадох го в НОИ.Приеха го. Сега във фирмата се получи следното писмо/ в прикачените фалове/. От него разбирам, че НОИ прави жалба против този болничен като неправилно издаден. Сега какво следва? Какво трябва да се направи от фирмата? Това са доста дни, какво да правя с този човек? Да подадвам корегираща Д1 ли? Има ли ли сте такъв случай?
Доста години бях счетоводител на едно ЕООД, регистрирано по ЗДДС. От 2-3 години не работи и подавам нулеви ДДС декларации. Преди имах договор за счетоводни услуги ,но то изтече. Не е подновяван. От 2 години нищо не са ми плащали и най-накрая им казах, че ако не ми плащат вече няма да подавам декларациите. Кактто и да е рабрахме се за една еднократна сума за цялата изминала година. Като не са ми плащали, съответно не съм издавала и фактури. Сега се чудя за сумата ,която ще ми платят-тя обхваща и минали месеци, как да оформя някакъв договор. Има ли някой идея как да се оформи  и дали изобщо е нужен договор в този случай ?Може ли да издам само фактура и в нея да посоча примерно: Подаване на нулеви Декл.по ДДС за 2021г.?
И аз се пробвах, но нещо не стана. Иначе с ПИК подадох една Д1 без проблем. С КЕП влизам и отивам на Осигуряване и ТРЗ, после на декларации Д1 и Д6. После на подаване и нищо не става -изхвърля ме пак в началото. От къде да намеря фирмите, които са ме упълномощили, че да подавам от тяхно име?