Имам официален отговор на запитването, 30 дни платен отпуск, разбира се със съгласието на работодателя се полага преди държавен изпит или дипломна работа при завършване на степен : професионален бакалавър, бакалавър, магистър, дори да са в три последователни години!
Благодаря, изпратено е и запитване, ще пиша, ако е различен отговора
Хей Таня, моляте включи се, държа на твоето мнение!!!
Хей споделете гледната си точка моляви
Да разлика има, професионален бакалавър -обучение 3 години в колеж - държи държавен изпит / моят случай е такъв миналата година е ползвал за държавен изпит 30 дни отпуск /. Бакалавър 4г. обучение в университет - пак държи държавен изпит. Човекът, който миналата година завърши колежа - получи тези 30 дни отпуск за държавен изпит. След това колежа промени статута си на университет и даде право на възпитаниците си да продължат още една година за да придобият степен бакалавър и пак сега ще държат държавен изпит, това са различни степени. Не зная сега дали му се полага 30 дни отпуск за държавен изпит и дали ако запише магистратура, следващата година пак ще му се полагат 30 дни за защита на дипломна работа!!! Съгласна съм с твоето мнение, но нещо пропускам, а искам да съм точна в отговора си!!!
Благодаря на вс.за отговорите, но въпроса ми е следния, след като миналата година си получил 30 дни платен отпуск за държавен изпит професионален бакалавър, сега пак ти предстои държавен изпит за бакалавър, работодателя има ли право да даде тези 30 дни втори път на един и същ човек.В КТ пише, че този отпуск се дава еднократно, а в Закона за висшето образование съществуват 3 степени: професионален бакалавър, бакалавър, магистър!!!
Хайдеде, много ми е спешно дайте ми някакво мнение
Здравейте! Съгласно КТ на студен, на който му предстои държавен изпит или дипломна работа му се полагат опр.дни отпуск, със съгласието на работодателя + полагащият му се годишен отпуск! След като служител миналата година е ползвал такъв, поради държавен изпит за степен "професионален бакалавър", сега му предстои пак държавен изпит за степен "бакалавър" полагали му се и тази година ученически отпуск + годишния, тъй като в КТ пише, че този отпуск е еднократен, но това са различни степени на висшето образование съгласно Закона за висшето образование?
Някой има ли програма Добри търговски практики за хранителен магазин?
Предполагам, че все още не е публикуван в ел.вариант! Срока за тримесечието не е ли април
Здравейте! Спешно ми трябва Отчет за наети лица, отработено време, средства за работна заплата и др разходи за труд за 2012, моля ако някой има да ми изпратите.
Много благодаря!!! Ако имате Вие някакви материали може да ми изпратите и на e-mail.
Мн. благодаря, ако имате нещо друго, което препоръчвате изпратете ми.
Здравейте, наскоро почнах работа като счетоводител на стаж в производствено предприятие.Бихте ли ми препоръчали някаква литература за практическа подготовка. Спряла съм се на "Курс по счетоводство на предприятието" от Душанов или "Наръчник на счетоводителя от нулата до баланса" от Радонов,Петрова,Проданов под редакцията на Душанов. Не съм счетоводител, за това търся помощ от Вас.
по чл.68, ал.1, т.1
Имаме човек назначен със договор за 1 месец, от втория ден на договора той излезе в болничен, който все още продължава. Договора се прекратява с изтичане на срока, но как да бъде връчена заповедта и какво ще се случи?
Благодаря!
Здравейте! При посещение от ХИ в супермаркета ни, поискаха програма за добри търговски практики, незная към кого да се обърна, моля ако някой има готова да ми изпрати.Благодаря.
неможели да си закупи стаж за 5г. което мисля е по 80л. близо на месец и да се пенсионира