защото аз фактурирам и на предишната работа издавахме фактури в брой на частно лице в БГ и имахме настройка на касовия апарат DP 3, за неначисляване на ДДС, а предишната фирма беше голяма фабрика, а това е по-малка фирма. В предишната фирма държаха мн точно да се правят нещата
гл. счети ми каза да издам касов бон, но аз си мисля, че след като ще издавам трябва настройка на касовия апарат за не начисляване на ддс, не знам какво да правя
да инвойс за износ с 0 % ставка, и ми плащат в брой
моля коментирайте........
платено е в БГ
Има фактура издадена в брой, стоката пристигнала в Гърция се удостоверява с ЧМР, лицето е рег по ДДС в Гърция
Моля дайте мнение
Извинявам се предварително за глупавия впр. Имам спор с гл.счети,който е при продажба на стока за Гърция и плащане в брой, трябва да имам опция на касовия апарат DP2 например за начисляване на нулева ставка, а не трябва да издавам стандартна касова бележка като на фактурите в брой в БГ. Моля дайте си мнението! Аз смятам, че етака.
Значи мога да си пусна молбата и да си взимам болнични и когато изтекат тези два месеца ще ме освободят  :wave:
Здравейте! Подписала съм трудов договор с 2-месечно предизвестие! Ако си пусна молбата за напускане, за да ми тече предизвестието да го отработя, за да не го плащам и си взема болничен през цялото време, тече ли предизвестието? Моля за отговор, че съм мн объркана!!!
За данъчни цели счетоводната печалба се увеличава с:

а) разходи за технологичен брак
б) получени дивиденти
в) данъчна амортизация
г) счетоводна амортизация
 Данъчна или счетоводна
Дайте предложение моляяяяяяя :wave:
Здравейте! Извинявам се за глупавия въпрос, но можете ли да ми кажете има ли определен срок или колко време може да бъде назначен човек, на който му е изтекъл 6-месечният изпитателен срок и е на постоянен договор да е на длъжност СТАЖАНТ - ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ  например. 1 година, 2 ако е на същата работа все стажант ли ще е, няма ли да се промени длъжността!!!
Още едно питане, хората, които ще цепят дървата на колко трябва да са осигурени :)))
От счетоводството ми казват че фирмата е "производство некласифицирано др"
Здравейте, не мога да открия колко е мин.осигурителен праг за продавач-консултант на склад за дърва. Извинявам се предварително!
След като веднъж служителя в магазина се е задължил с една цена, която операция е осчетоводена, а аз искам да вдигна цената, операциите, които трябва да взема са Д 304/1 стоки в магазина на К304/2 надценки стоки в магазина или К 304/2.