Т.е. е решено да се работи на загуба по тези сделки ?

/ просто ми е странно, не че не е възможно............ /
"Олиото и кюспето са продава на ФЛ за определена /символична сума, по-ниска от разходите "

Това защо ? Като принцип ли ?
Лицето е получило хонорара по банковата си сметка на 31.10.2014.Т.е вече е дерегистрирано и тази сума не влиза в СД по ДДС за м.10.2014г.
Благодаря ви много.

 :good:
ЗДДФЛ
........
Придобиване на доходи
Чл. 11. (1) Ако не е предвидено друго в този закон, доходът се смята за придобит на датата на:
1. плащането - при плащане в брой;
2. заверяването на сметката на получателя на дохода или получаването на чека - при безналично плащане
ХХХХХ, забележката ти провокира някои мои разсъждения.

Дали в чл.22б се има предвид, че лицето следва да има доходи САМО от трудови правоотношения и никакви други / включително и детски добавки / или този член ще се прилага при доходи, имащи характер само на такива от трудови правоотношения независимо от получаваните / в частност за това питане / детски добавки ? Съгласна съм, че има нужда от допълнително разяснение идеята, която е вложил законотворецът, но личното ми мнение е, че независимо от получаването примерно на детски, които нямат характер на доходи по чл.10 ал.1 т.1 лицето следва да има право да се възползва от чл.22б, ако отговаря на неговите условия.
И да, вероятно ще има допълнителни разяснения по въпроса .
Остава да кажеш, че тези, които получават детски, имат доход извън чл. 10, ал.1, т.1?


А ,нищо не казвам, просто цитирам закона , че става дума за доходи от трудови правоотношения и толкова. А детските нямат такъв характер. :smile1:
Месечните добавки за деца имат ли се в предвид при определянето на на дохода?

Чл. 22б. (Нов - ДВ, бр. 109 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) (1) Физическите лица могат да ползват данъчно облекчение за доходи, непревишаващи минималната работна заплата, когато едновременно са налице следните условия:
1. лицето е придобило през годината само доходи по чл. 10, ал. 1, т. 1;


Чл. 10. (1) В зависимост от източника видовете доходи по този закон са:
1. доходи от трудови правоотношения;


Детските добавки не са доходи от трудови правоотношения.
При два пъти подадена обр.6 подавате нова с код корекция и верните данни. И датата да е същата като на редовно подадените.
ЗДДС
..........
чл.92
........
(3) (Изм.- ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г., изм.- ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 94 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г., изм. относно влизането в сила- ДВ, бр.104 от2013 г., в сила от 01.12.2013 г.) Независимо от ал.1 данъкът за възстановяване по чл. 88, ал.3 се възстановява в 30-дневен срок от подаване на справка-декларацията, когато......

Заверени от управителя с печат, подпис и " Верно с оригинала ".
Един собственик на фирма може дълго да упражнява дейност без да реализира приход. В тази връзка напълно подкрепям мнението на  ХХХХХ и не бих обвързвала началото на дейността с първата фактура и то приходна. А защо да не е разходна ? Ако упражняване на дейност беше непременно реализиране на приходи доста фирми нямаше да имат самоосигуряващи се собственици......По тази логика следва ли да приеме , че ако няма приход няма и дейност и да подаваме ОКД5 при всяко спиране на приходите във фирмата ?
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,12604.msg75116.html#msg75116

http://zakonnik.bg/document/view/qanda/139641/227461

Разходите за продажби не влизат в цената, по която заприхождаваме стоката.
..... А дали да преобразувам годишния резултат с тази сума по чл.26, т.6 от ЗКПО, все пак това е санкция от държавна институция?  :blush:

Да , следва да направите преобразуване на резултата със сумата на глобата.
........... судръжник в ООД, който не е вписан като управител, може ли да се осигурява на трудов договор и да не се самоосигурява, аз мисля- да, но пак да се консултирам, ще бъде назначен от управителя!

Да, може да бъде назначен на ТД и да се осигурява като наето лице без да е СОЛ в същото това дружество.Това предполага , че не упражнява дейност в качеството си на съдружник, а само тази, която е в длъжностната му характеристика по ТД.
В трудовия договор е адреса по регистрация на фирмата, а работното място ще бъде в нов офис, ако не се направи ДС- грешка ли е?
В общината ли да питам за необходими документи при смяна на офис?

В общината пък защо да питате ? какво общо има тя ? Иначе сигурно ще се повторя, но ако в трудовия договор има вписано и договорено като място това на несъществуващия вече адрес очевидно трябва да се промени с ДС.
При промяна на офиса, ново допълнително споразумение ли да се подпише към договора за промяна мястото на работа или не е задължително.

По принцип  ДС се прави за всяка промяна на вече договорени с трудовия договор обстоятелства. Ако сте вписали за работно място вече несъществуващия адрес то сега следва с ДС да го промените.
Сметка за изплатени суми - колкото плащания, толкова сметки.  :smile1:
Ако сумите са изплатени наведнъж - една СИС за общата сума.
Съдържание
Чл. 66. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Трудовият договор съдържа данни за страните и определя:
1. мястото на работа;
2. наименованието на длъжността и характера на работата;
3. датата на сключването му и началото на неговото изпълнение;
4. времетраенето на трудовия договор;
5. размера на основния и удължения платен годишен отпуск и на допълнителните платени годишни отпуски;
6. еднакъв срок на предизвестие и за двете страни при прекратяване на трудовия договор;
7. основното и допълнителните трудови възнаграждения с постоянен характер, както и периодичността на тяхното изплащане;
8. продължителността на работния ден или седмица.
.............
(3) За място на работата се смята седалището на предприятието, с което е сключен трудовият договор, доколкото друго не е уговорено или не следва от характера на работата.