На гърба на фактурите, пишете ли счетоводните сметки, т.е примерно 601/401 .

Аз не.

 Вторият ми въпрос е свързан с подпис на директор/управител. Примерно на фактурите на получател пише друго име, а не на директора/управител, реално карате ли  да се подписва с име, фамилия и подпис на гърба?

И това не.
Здравейте за да ползвам Гугъл реклами трябва ли да се регистрирам по ДДС? Аз съм физическо лице.

Как точно ги ползвате ?
Служителката ми каза, че в случая имаме дистанционна продажба.

Дистанционна продажба има Вашият доставчик. По отношение на ЗДДС сте данъчно задължено лице макар и нерегистрирано. И смятам, че е в сила принципът, че доставката на стоката в случая е една съпътстваща доставка.
Сега е ясно. Това вероятно означава, че само ЕГН ще свърши работа или е нужен идентификационен код по Булстат?

В Д6 , която се подава за годината няма осигурител, а има само задължено лице и това е самоосигуряващото се лице по ЕГН.

Още веднъж моля някой да ме осветли, когато съм управител и се самоосигурявам (внесъл съм осигуровките от лична сметка), кой е осигурителя в Д6, която се подава след края на годината? !

В Д6 , която се подава за годината няма осигурител, а има само задължено лице и това е самоосигуряващото се лице по ЕГН.
Доставката е съпътстваща услуга за основната доставка, която е на консуматива (чл.128 от ЗДДС) и не се третира като самостоятелно основание за ДДС-регистрация.

Аз залагам на отговора на Маграт пред горещата линия на НАП.
Получател е НАП само. Публикували са образец.
Тоест трябва да е от днес - 29.09.2023г.  считано от  01.10.2023г.  и днес трябва да пусна уведомлението към НАП ? 

Заповедта от 29.09.2023, а уведомлението в 7 дневен срок от датата на прекратяването.

А мога ли да пусна и заповедта и уведомлението на 02.10. считано от 02.10. ?

Не може заповед от 02.10.2023 за събитие, влязло в сила на 01.10.2023.
Здравейте! Имам за прекратяване срочен договор, чийто краен срок е 30.09.23г.- събота. Може ли да издам заповед за прекратяване на 02.10. - понеделник със задна дата 01.10.23 и дали системата на НАП ще ми приеме така уведомлението. Знам че срокът е 7-дневен за подаване. Благодаря!

В уведомлението на НАП се вписва датата на прекратяване на ТД, а не на заповедта. Няма проблем да прекратите договора като подадете уведомление с дата на прекратяване 01.10.2023. Самата заповед обаче не може да бъде издадена постфактум с дата 02.10.2023. Издайте си я или с дата 01.10.2023 или по-ранна, считано от 01.10.2023.
 Проблема е, че СОЛ няма банкова сметка като физическо лице.

Споделям от личен опит с точно такъв момент - лицето ще трябва да си открие сметка,
ГД - не са друго основание, именно за това при тях се гледа общия размер.

Само за протокола :
Аргументите са в КСО, чл.4, ал.3, т.5 и 6

5. лицата, които полагат труд без трудово правоотношение и получават месечно възнаграждение, равно или над една минимална работна заплата, след намаляването му с разходите за дейността, ако не са осигурени на друго основание през съответния месец;
6.  лицата, които полагат труд без трудово правоотношение, които са осигурени на друго основание през съответния месец, независимо от размера на полученото възнаграждение.

Колежката е изброила двата случая, при които на ГД се удържат осигурителни вноски, а не твърди , че ГД е друго основание. Да бъдем коректни .
 Тъй като им стояха просто  така,  се договорихме да ни „продадат“  малка  част от тях, просто за да се отървем от касовите си наличности и да се “сдобием“ с акции.

С риск да бъда наречена хейтър по примера по-горе да попитам как се продават акции в кавички ? И как се притежават същите след като са придобити в кавички ? Не съм запозната с тази материя, но ми се струва странно да притежавам нещо толкова сериозно като акции в кавички.
Просто се опитах да вникна в идеята за намаляване на каса чрез "закупуване" на акции.
да му давам, че има ска и така да го подавам ли ...Да каже някой минал по този път ..

Честит празник!

Да,това ще свърши работа.
Дружество В ще признае разхода за лихви,когато ги отпише по условията на ЗКПО. Дотогава ще формира дебитни обороти по вземане.
Сега се зачетох по-задълбочено в промените...

Означава ли това, че задълженията към собствениците няма да се декларират  :hmmm:

Да, означава.
НАП се интересуват принципно само от задълженията ни към тях, за да си ги ... вземат.