Работя в бюджет. Заплати платени преди приключване на месеца...... В октомври правих безброй корекции, включително от април та досега (диференцирано заплащане). Вероятно нещо съм оплела. Много Ви благодаря за отделеното време!
Благодаря, така е ! Но нямам разлика, вероятно имам и друга грешка. Реших да е лесно...   ;-) Готин ден! Ще се заровя сега и ще я открия.
Да, продължение е. Затова съм оставила "неприсъствие". Но така подадена (грешно) Д 1 за лицето показва, че е освободен, а това не е вярно. Затова оправих дните в Д1 и подадох К....
В програмата имам такава опция, не "неприсъствие" в точния смисъл ..... , за да не проиграва после рекапитулацията. (едно наум) :)       Подадох без шестица, като чекнах "липса на основание" Отхвърлена поради "липса на Д6 за периода с код за вид плащане 5 или 6"  пише на Протокола
Простете за елементарния въпрос, но за толкова години не ми се е случвало това.... Кратката история: една служителка в дългосрочен болничен, но не беше го донесла и й водех неприсъствие, та като донесе болничния съм пропуснала да го оправя преди да направя запис за Д1. Така, сега се усетих, промяна в Д6 няма само в Д1 за дните. Подавам К за лицето в Д1, каква шестица подавам (като няма промяна в ОВ? Благодаря за отделеното време и спорен ден!
Благодаря ви! Добре е да си "сверя часовника". Данъка го внасям веднага ..... с единната сметка... всичко накуп :-)
 :wave: Имаме сключени ГД през 2012 г. и изплатени възнаграждения през м. 01 и м. 03.2013 г.......сега през април ли трябва да подам декларацията по чл.55 ... :-)
Така е да, благодаря! Ще тествам системата ;-)
Внесохме осигуровките и данъците по ГД за м. януари и преди да подам Д1 и Д6 се усетих, че едно от лицата е пенсионер и не се дължат....Моля за предложение за полезен ход, за да изляза от ситуацията :-)
Много благодаря за вниманието, когато съм разколебана ми е нужно приятелско рамо :-) Приятен ден!
А ако не ми представят, какво правим ми е по-точното питане. Друг приема документите при постъпване, на него съм казала, но ............
Привет, какво е моето задължение, като ТРЗ, относно изравняването на данъка, на колеги постъпили в средата на годината. Не са ми представили сл.бележка от предишния работодател........... :-)
Въпросът ми е: Предстои пенсиониране на колега и назначаването му отново на ТД, необходимо ли е прекъсване в осигуряването поне за ден за да възникне пенсионирането? Струва ми се, че имаше някаква промяна от 01,01
Благодаря Ви Таня, много се надявах да се включите. Така си мислех, че законодателя е имал причина да измисли чл.111 ;-) Това не  е мой проблем, но все пак .... започнах вече да се съмнявам дали познавам някои закони и нормативни документи .....  :blush:
При нас лицето е на основен ТД по чл. 68, 1, 3 от КТ. Днес ми донесе втори ТД по чл.68 1,1 от КТ на 4 часа от друг работодател. Аз мисля, че вторият трябва да е по 111 от КТ при спазен 113 от КТ, затова попитах. Приятен обяд,  спокоен и ползотворен следобед!!!!! Да ви се нареждат цифрите ;-)
Допуска ли се - два трудови договора, при двама работодатели по чл. 68 от КТ на 8 и 4 часа :-)
Как пресмятам осигурителния стаж на учител работил 9 месеца с норматив 368 часа, при пълен норматив 720 часа
Благодаря Ви, че ми обърнахте внимание! :-) Аз общо взето съм наясно и може би "бълнуването" ми е било неразбираемо, за което моля да ме извините ;-)