Здравейте Д1 за декември-старата версия, Д6-новата?
Здравейте, имам следното питане: може ли от дебитната ми карта да се извърши превод към НАП- т.е искам да платя на брат ми здравната одигуровка за м Декември чрез картата си?
Е, как така салдо, трябва да се признаят в 2012г щом като разходът за реализиране на прихода може да бъде надеждно оценен. До сега не съм чел за случай на колега/колежка, в който приходът от продажба да е останал със салдо :hmmm:
Що чак февруари, не трябва ли да се подадат д1 и д6 до 25.01?
в нои, разгледаха ги, казаха ми за другите две приложения да занеса, удариха входящ номер, за да ми било спокойно и казаха след нова година да ги занеса пак-заедно с приложенията :hmmm:
аз имам татко за в края на ноември и началото на декември /23,11-07,12/ на 28 ,12, ми входираха документите, но трябва да занеса прил 8 и 9, В пшонеделник като ги занеса-късно ли ще е?
благодаря, 8% от 210лв
По колко лева на месец, трябва да си внесе безработно лице за ЗО за 2010г
Здравейте, имам да осчетоводявам командировки за преспиване в Македония. Притеснява ме, че те са издадени на името на управителя, а не на фирмата. ДДС -то е 18%. Трябва ли да ги осчетоводявам въобще или директно 609/422 422/501 ? Издал съм заповед за командировка и авансов отчет.
благодаря, токущо четох сс18 подробно, относно услугите и е така, но понеже шефа ми казва, че не съм прав-реших и тука да попитам. При положение, че имаме приемо-предавателни протоколи за извършена работа в ноември и фактура в декември, то трябва да се признае прихода, но той казва, че не трябва :(
Здравейте, имам издадени фактури в месец Декември и Ноември. Клиентът ни до този момент не ги е платил, то е ясно че утре ще внесем ддс-то за декември, но ме интересува какво става с прихода, т.е целият ли го признавам в 2013г или щом не е платено-не. Зa нас е от голямо значение, тъй като естествено ще внасяме корпоративен данък?
Никой ли не иска да потвърди или ме поправи :no:
съгласен съм, ама имам колеги дето са я подали и си мислех дали аз не "изгорях" :no:
Мен пък ми казаха, щом сте платили всичко дължимо/авансов данък и ддфл по гд/ за 2012г в 2012г-декл по чл 55 не се подава. Нищо не дължим-не съм подавал декларация по чл 55 :smile1:
Цялата изминала година, поне веднъж седмично управителят ми пътува до чужбина, но никакви разходни документи не ми предоставя, защото не е преспивал. Чета наредбата за командировки и до колкото разбирам на него му се полага двойния размер пари като дневни, но при положение, че престоят му е бил по-малко от едно денонощие как се смята 35евра х 2 =70 евра х 1,95583=136,91лв на ден х 35%=47.92лв на ден. Тоест, мога ли/съответно ще попълня и пътни листове/ тъй като автомобилите са товарни и ги ползваме за осн.дейност-горивото си признаваме като разхо с пълен дк/ 4 пъти в месеца да взимам 609/501- 4х47.92лв  и да ми бъде признато като разход за командировката без да имам др.документи/от шефа/ само със заповеди за командировката? Надявам се да съм обяснил разбираемо :hmmm:
Токущо говорих с кол центъра и ми казаха, че ако данъкът за декември си е внесен в декември-не се подава декл по чл 55. Същото важи и за ддфл, удържано и внесено по ГД. Тоест декл. по чл55 се подава за дължими данъци, а не за внесени :smile1:
В новата декл. по чл 55 траябва ли да се попълва удържания ддфл по изплатени граждански договори?