Благодаря, написах една декларация в свободен текст.А това за заглавието ще го имам впредвид :wink1:
Моля някой ако има бланка - Декларация за мястото на  извършване на ревизията да ми я изпрати или прикачи.Благодаря предварително :good:
Може да осчетоводите закупената стока, но вече нямате право на данъчен кредит.
Никакво ДДС в м.март 2016 год.!

с коя дата ще бъде осчетоводена фактурата на доставчика, като ще ми обърка салдата за 2014 г?? За данъчния кредит е ясно аз просто сбърках вече сме уморени от ГФО :good:
Колеги, имал ли е някой такъв казус : При год. счетоводно приключване засичам салдата на 401,411, и т.н ,Възниква надплатена сума на стойност 6800 лева .След разговор със счетоводството на фирмата се се оказва, че на 15.12.2014 са ни издали фактура , която не е стигнала до счетоводството т.е. до нас.Става въпрос за закупени стоки на горната стойност.Дружеството е регистрирано по ДДС. Мога ги да я осчетоводя със заден период като ДДС -то да влезе в м. март 2016 г.
Ако нещо съм написала неразбрано моля питайте.Благодаря предварително ако някой помогне :wink1:
Кети извинявай но дали имаш новата противопожарна инструкция по новата наредба от 15,09,2011 год.
За този отпуск, лично лицето ли подава необходимите документи в НОИ или работодателя?
Работодателя подава документите в НОИ! От теб служебната бележка кога е изписано бебето,която се издава от болничното заведение.
Благодаря  irenabrili, така и ще направя излишъци на активи с протокол и оценител 20/793
 :give_rose:




Все пак трябва да установите как точно са се появили тези активи.
Чрез покупка разбира се! Става въпрос за машини, и стопански инвентар
Здравейте ! Изключително сте ми били полезни във времето , чета Вашия форум както и целия сайт.
Имам определен казус с който до сега не съм се сблъсквала.Той е следния:
Дружество ООД, има  дълготрайни активи , с които извършва дейността си,но в същото време тези активи не са заведени в САП и ДАП от предходния счетоводител. Не успях да намеря и фактури за придобиването им. Направили сме опис на активите , но не знам как да взема счетоводното записване за придобиване на ДМА. Бихте ли ме посъветвали ? Благодаря предварително. :thumbup:
Благодаря, че се включихте ! Има много общо между двете фирми, освен общия едноличен собственик на капитала. Второто дружество Х-М ЕООД е учредено с апортна вноска , но тази апортна вноска е всъщност недвижимата ипотекирана собственост на х еоод( на първото дружество).
Здравейте ! Имам нужда от малко помощ със следния казус : ЕООД Х е рег. по ТЗ и притежава недвижима собственост на ст-ност 1 00 хил., извършва стопанска дейност. Тегли кредит ипотечен в размер на 500 хил лв. като ипотекира недмижимата собственост. След 3 години Управителя на дружеството Х ЕООД, учредява ново дружество Х-М ЕООД, като за учредителен капитал е ползвано недвижимата с-ст на Х ЕООД . И двете търговски дружества извършват дейност. Но в ТР няма записани данни за участието на Х ЕООД в Х-М ЕООД. В момента Х- М ЕООД тегли ипотечен кредит със който иска да погаси остатъка на Х ЕООД и другото да вложи в дейността. Някой би ли ми дал съвет какви счетоводни статии да взема и как да оповестя . :thumbup:
 :smile1:Във връзка с отразяването на издаването на нова трудова книжка в Дневника , през април имах ревизия в София от ИА и луда ме направиха че не е водена правилно. Твръдят, че в дневника за издаване на трудови книжки се пишат всички книжки на всеки който постъпва или напуска. Така и не разбрах тези защо са там в ИА.  :air_kiss: