Здравейте, проектът ни е на етап- Приключила оценка, одобрен е.
Какво следва от тук нататък? Доколкото разбирам трябва да ни създадат профил за отчитане. Как става това? Първо трябва да получим договора ли ?
Здравейте, искаме да дерегистрираме фирма по ЗДДС.
Въпросът ми е, следва ли да подам първо ДДС за м. 08 с посочен данък върху наличните активи в дневник продажби и след това да подам искане за дерегистрация?
С какъв документ се включва в дневника - протокол ли?
Благодаря Ви предварително!
Благодаря за отговорите, но нещо не се връзва за здравното накрая.
Сега пак имам такъв случай и не равни сумата. Според мен се получава, защото една  от сумите  се облага с 4.8 %, другата с 8%, а накрая се изравнява с 8%.
В случая съм внесла 455.39 лв. по д. 1, включително и здравно върху болнични,което е 4.8% Като попълня справката за оконч. размер на осиг. доход по начина който предлагате и напиша доход 560 лв. и за месеците в болнични, ми дава да довнеса 95.16 лв, а когато си сметна 8% върху облагаемия доход за 2019, ми се получава 632.76 общо че е трябвало да внеса за годината. Някъде греша, или при авансовия осиг. доход, или някъде другаде.
Сумите наистина са дребни -10,20,30 лв, видях разпечатките от Еконт, но са били доста често. По-голямата част са лични вещи-дрехи и обувки, които не й харесват или стават и вместо да ги връща, ги продава в олх. Но са й казали, че ако може да докаже, че ги е купувала за себе си, ще се сметнат като разход , но според мен, това са много относителни неща и трудни за доказване. Ако някой е имал такава проверка, да сподели .
Здравейте,
позната ме помоли да й съдействам, тъй като трябва да подаде ГДД по чл.50 с продадени лични вещи за над 6000 лв чрез еконт за 2019 г. Тя работи по трудов договор, нужно ли е да се попълва справка за окончателния годишен доход за 2019 г. към ГДД?
Какъв код на основна дейност да пиша- търговия на дребно ли?
И в прил.2 следва ли да впиша размера на осигурителните вноски ,внесени по трудов договор!
Благодаря предварително на отзовалите се!
Здравейте, фирма дарява респиратор на местната болница. При покупката не сме ползвали ДК.
Сега съставих протокол по чл.117, ал.2 от ЗДДС, но се чудя каква статия да взема, за да влезе в дневника за продажби? При покупката съм съставила статия 304/401.
По принцип си мисля, че трябва да е 609/304 , но няма как да влезе в дневника за продажби без партньор.
Здравейте, извинявам се за въпроса, но трябва да пусна фактура за рента на зем. земя в пари. Трябва ли да начисля ДДС?
Здравейте, да, подадох данните, но се зачудих за Акта. Благодаря за инфото :)
Здравейте,
имам проверка за ускорено възстановяване за м. 06.
В дневник покупки имам едно кредитно 
за 80 лв. от м. 05.2020,за което искат да ми съставят АУАН, защото е трябвало в М. 05.
Просто са ми го дали с документите за м. 06. Пратиха ми покана и отвориха периода за м. 05 и м. 06, за да подам отново, но вече коригирани дневниците и СД.
Въпросът ми е, ако не отидем да ни връчат АУАН какво ще се случи?

Правя уточнение и че ще бъде назначена във фирма в БГ за да излезе евентуално по майчинство.
Здравейте, искам да попитам дали трудов стаж в европейския съюз се признава  в България и какви документи са нужни за това?
Интересувам се за жена, която е бременна в момента, живее в България сега, не работи, но има стаж няколко години в Англия. Може  ли да се признае тук и да послужи за да взема обезщетение за бременност и майчинство?
Благодаря, аз милсех че не се подава д. 1 за теб, явно трябва да прочета по темата.
Да, благодаря, и за мен е такава логиката, но... се замислих.
Здравейте,
на 02. 07 от инспекцията по труда ни изчислиха суми за осигуровки, които да внесем за няколко еднодневни договора за сезонни работници в земеделието.
В момента сумите стоят като надвнесени.
Възоснова на какъв документ ще възникне задължението ни за плащане, за да се обвърже плащането?
Здравейте,
налага се да публикувам ГФО за 2018 на една фирма.
Чудя се в протокола, каква дата да пиша, че е приет ГФО и одобрен за обявяване в ТР?

Благодаря предварително!
Благодаря, имам чудене какъв доход да пиша за месеца в който има осигурителен доход, върху който е внсяно 8% здравна осигуровка и такъв за болничен, върху който е внсяно 4.8%. Накрая нали се изравнява с 8% и затова се колебая.
Здравейте, ЕТ е бил в отпуск за бременност и раждане през 2019 г., след което не е ползвал обезщетение от Нои,тъй като няма кой да го замести чисто документално. Въпросът ми е, в справката за оконч. размер на осиг. доход за месеците в болничен, какъв доход да пиша? Трябва ли да посоча дохода от т. 17 в декл. 1,върху който сме внасяли здравна осигуровка 4.8%?
Здравейте, установих, че ГДД за 2018 г. на една фирма, която  коригирах в срока на подаване до 31.03.2019 г два пъти, не се е коригирала, а си стои с грешната сума за приходи и печалба. Не се сещам каква може да е причината, може би не съм поправила сумата на приходите и съм я подала така. Лошото е, че трябваше да коригирам в посока намаление приходите, тъй като в края на год. имаше едно кредитно, което не ми беше предадено навреме. И сега виждам едно голямо задължение за данък и управителя и той се зачуди от къде е и тръгнах да проверявам и си видях грешката. Въпросът ми е, коректно ли е да подам коригираща, без да уведомя НАП, тъй като системата е отворена и ми дава възможност да подам корекция за 2018 г. онлайн. Ще има ли някаква глоба, ако разберат от НАП? Благодаря предварително на отзовалите се.
Да,за табл.1 и 2
Благодаря :)