http://www.regfirms.com/page.php?23

Всички предприятия, които са регистрирани или пререгистрирани в Агенция по вписванията публикуват своите отчети за предходната година в следните срокове:

а) едноличните търговци (само тези, чиито отчети подлежат на независим финансов одит) - в срок до 31 май на следващата година;

Явно изключенията са малко, но ги има :)
ЕТ не публикуват отчети в търговски регистър.

Това за всички ЕТ ли се отнася? Доколкото знам аз, срокът е до 31.05.  :hmmm:
Извинявам се, но откакто работите сега ли забелязвате, че заплатата Ви е по-ниска от договорената?
И нямате ли управител, началник.. ръководител, към коготоо да се обърнете за това време ... Някой по-отговорен от счетоводителката?
Все пак... на тази база 140лв. не са малка част.
Между другото... сега като се замисля, в университета винаги ни даваха примери как се правят злоупотреби с ведомости за заплати .... и познайте кой се облагодетелства :)))) (Не казвам, че случаят е такъв :) )
А случайно да сте подписвали някакво допълнително споразумение, от което да нямате екземпляр, да има преназначаване на друга длъжност с по-нисък праг, да работите на намалено работно време през месеца .... звучи ми малко абсурдна ситуацията ...
И ако зададете на счетоводителката конкретният въпрос, който се дискутира тук ( Защо в договора заплатата е бруто 600лв., а във фиша е 460лв.), мисля, че трябва да Ви даде и обоснован отговор ...
При фактуриране: 411/701,4532
                           414/411
При получаване на сумата: 503/414

Сметка 414 не е ли подходяща за наложени платежи и плащания през пост-терминал ?

Ясно, благодаря!
Тук само от следене на форума човек може да научи доста полезни неща :)))  :flowers:
(5) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Електронният фиш по ал. 4 се изпраща на лицето по чл. 188, ал. 1 или 2 с препоръчано писмо с обратна разписка. В 14-дневен срок от получаването му собственикът заплаща глобата или предоставя в съответната териториална структура на Министерството на вътрешните работи писмена декларация с данни за лицето, извършило нарушението, и копие на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. На лицето, посочено в декларацията, се издава и изпраща електронен фиш по ал. 4 за извършеното нарушение. Първоначално издаденият електронен фиш се анулира.

Добре... явно другият източник е бил малко по-старичък.
т.е., когато автомобилът е фирмен пускате декларация за лицето, извършило нарушението?
Това задължително ли е или е по преценка на собственика?

(10) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Влизат в сила електронните фишове, които:
1. не подлежат на обжалване;
2. не са обжалвани в срока по ал. 8;
3. са обжалвани, но са потвърдени или изменени от съда.
(11) (Нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Влезлият в сила електронен фиш се смята за влязло в сила наказателно постановление.
Отговорих си и на другия въпрос.


 Чл. 189. (5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до
50 лв. включително.

Съжалявам, но не мога да се ориентирам къде е този текст. А това за мен е "ново 20" ....
А когато електронен фиш се плати в указания срок, стига ли се изобщо до издаването на наказателно постановление  :hmmm:
трябва по чл. 89 мисля, че беше, да изпратите в определеният срок личните данни за издаване на наказателното постановление персонално към нарушителят.

Този член от ЗДвП ли е?
И аз незнам нищо за удължаване, но искам да попитам знае ли някой как точно да подам ГФО на друга фирма с моя ел. подпис.Имам пълномощно, но незнам декларацията по чл.13 ал. 4 и 5 от чие име да е? От моето или от от това на другата фирма? И като започна да попълвам електронния вариант най отдолу търговец ли трябва да е чекиран или друго лице в предвидените от закона случаи?

Не искам да Ви заблуждавам, но когато съм подавала като пълномощник (преди 2 години) не беше достатъчно пълномощното да е заверено (Освен, ако не сте съставител на ГФО).
Тогава заверявахме и Заявлението (Търговецът се посочваше като заявител) и Декларацията от търговеца ( по ал.4), а тази по ал.5 се попълва от пълномощника.
Нека се включат и колеги, които по-скоро са правили обявяване като пълномощник.
Да, договорът е между нас и министерството. Именно този смисъл носи писмото - за изразходваните средства във връзка с нашето участие на изложението, но е изрично упоменато, че това се счита за минимална помощ и участници не дължат заплащане.
Участието на български фирми на международен форум беше организирано и платено от държавата по европейски фондове за популяризиране на българския продукт, ако не се лъжа.
Получихме писмо с окончателния размер на минималната помощ, която сме "получили" като участник в това изложение (т.е. разходите, които са направили организаторите са разделени между изложителите и се е получила стойността на помощта.)
Ние не сме правили разходи за изграждане на щанд, наемане на площ или нещо подобно. Фирмен разход останаха само пътни, дневни и квартирни, които са си за наша сметка.
Именно, защото не би трябвало да е проблем се зачудих защо не са го направили (да издадат касов бон) :)
Може би, ако го изкоментирате с доставчика ще решите казуса :)
create виждам, че си наясно с третирането на финансиранията,
дали може да помоля за малко помощ по следния въпрос:
Начислява ли се приход при "получена" (не е реално получена в парично изражение) минимална държавна помощ за участие в международно изложение?
Изложението се състоя миналата година, но тази получихме писмо с окончателно изчислената стойност на помощта, а не откривам как се третира тя данъчно  :help:  :(
Какъв би бил проблемът фактура, която е издадена по банков път, да бъде платена в брой след време, съответно документирано с касов бон от получателя на парите? Това е често срещано в практиката....
А задължително ли е оригиналния касов бон да е прикачен към бележката, тъй като изискуемите реквизити в сторното могат да се извлекат и от паметта на апарата, а понякога, когато се работи с продажби на дребно и се установи в края на деня, че е сгрешен касов бон, а няма обратна връзка с клиента.
Здравейте,

Грешно ли е да се напише сторно касова бележка за част от сумата по касовия бон?
В ситуация, когато е грешно чукнат например и касовият бон не отговаря на стойността по фактурата?
т.е. освен Протокол между трите страни, че са съгласни нищо друго не е необходимо да се прави или отрази и в друг документ?
Мисля, че не може фактурата да е издадена от китайците, а в митническата декларация да е вписан друг износител  :hmmm:
Ако имате митнически агент, посъветвайте се с него.
Доколкото знам китайците често използват агентски фирми за износ, които се вписват във всички документи.