Здравейте,

Моля за съвет как да отразя в дневника за продажби/клетка от СД по ДДС, доставка на стока към клиент от Великобритания, но стоката се изпраща директно в страна от ЕС ?
Не нямаме плащане, срещу отстъпеното право ще получават част от построените апартаменти.
Здравейте,

Имаме нотариален акт за учредяване на право на строеж срещу задължение за строителство, следва ли този доход да се включи в справка по чл.73 ал.1 от ЗДДФЛ ?
Здравейте, моля за помощ при следния казус:

Имаме служител назначен по чл.114 на 2 часа, декември месец 12/2020 по график трябва да е на работа на 01,07,14,21, но лицето представя болничен лист за периода 15.12.2020-28.12.2020.
Моят въпрос е кой трябва да заплати 21.12.2020 - НОИ или работодателя ?
Здравейте,

Моля за съвет как да отразя в дневника за продажби/клетка от СД по ДДС, доставка на стока към клиент от Великобритания, но стоката се изпраща директно към САЩ ?
Здравейте,
 Получаваме авансово плащане от Сингапур за стока, която ще се изнесе след месеци за друг контрагент за друга трета страна. Как да подадем аванса в декларацията по ДДС, тък като плащането е от единия, а митническата ще бъде на друг контрагент. Ако някой е имал такъв случай, моля за помощ.
Здравейте,
Как осчетоводявате търговска отстъпка при продажба на стока ? Отстъпката ще е обща, на отделен ред във фактурата.
Благодаря
Здравейте, ако може някой да помогне за следния казус:
Ние сме българска фирма регистрирана по ДДС, доставяме стока във Великобритания до фирма регистрирана по ДДС, но получател на стоките (директно се изпращат до тях) е трета фирма от Великобритания, регистрирана по ддс. Това не е тристранна операция, защото има две държави в ЕС. Към кой трябва да декларираме нашия ВОД ? Предварително ви благодаря за отговорите.
Здравейте
 
Искам да попитам, ако платим през 12.2013г. наем за периода 01.01.14-31.03.14г.  трябва ли да удържам
данък по чл.44, тъй като за фирмата ще е разход за 2014г., парите са изплатени през IV тримесечие.
Каква служебна бележка трябва да издадем на физическото лице?

Благодаря