На основание чл...... от Закона за........ нареждам да се изплати на ............... обезщетение по чл. ................. за .............. дни/години в размер на ................ Обезщетението да се изплати .........(кога, как)...........

Запознат/и със заповедта:

Управител:
Ако няма заповед как се познава, че договорът е прекратен?
То е ясно, че се пише срок на предизвестие в ТД, просто писах кога може да се приложи и кога не :)
При завръщане на титуляра няма предизвестие, ТД се прекратява с връщането на титуляра. 3-те месеца са в случай на желание за прекратяване преди връщането на титуляра.
"За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж."

Не знам как е на теория, но малко ми е странно да назначавате ваш работник, чиято работа познавате, още веднъж, и то на същата длажност и да го изпитвате.

Трябва да прецените и евентуално да можете да обосновете, че работата по втория ТД не е "една и съща" с тази по основния и че имате право да приложите изпитването.
Доколкото няма промени в трудовото правоотношение, а само служебно подадени данни - какво ще промените с ДС?
Извинявам се за офтопика, но това е пореден пример от българското законодателство за "защо да е просто, като може да е сложно" :(
Увеличението на периода на СИРВ над 1 месец води след себе си много повече усложнения.
...Не мога всеки месец да сменям работното време на лицето, за да си нагласям часовете. Или може би точно това трябва да направя?

Защо да не може, нали за това ще направите графика на работните дни и часове? Не е задължително всички дни да са с еднакви часове.
Само мога да предложа да не смесвате Д1 и Д6 по ТД и по ГД, за по-голяма прегледност и улеснение в бъдеще :)
Не се пише ДС, само уведомявате НАП служебно.
Хм, до сега срокът беше 15 число, ама още нямам писмо... освен ако са различни сроковете за бюджета?
Договорът ви е бил срочен, до 20.02.2017 г. След като сте отработили пет дни, след този срок се превръща автоматично в безсрочен и не е необходимо да се пишат никакви документи.

Максималният срок на изпитване е 6 месеца, изтекъл е на 20.02.2017 г. + 9 дни, тоест към днешна дата сте на безсрочен договор и с изтекъл срок на изпитване.

Ако решите да прекратите срокът на предизвестие би трябвало да е 30 дни. Грешно са го записали за времето на срочния договор (трябвало е да е 3 месеца), но вече сте на безсрочен и приемам, че 30-те дни важат.
То и пътни листове могат да се напишат, проблемът ще е километражът, ако фигурира някъде, и липсата на фактури за гориво.
Какви са документите? Обезщетенията се дължат или не се дължат по силата на закона, а това, дали са вписани в някакъв документ/заповед няма особено значение. Е, ако не са се дължали, а в заповед сте писали, че се дължат... там вече не знам :)
Тъй както е написано в КТ "За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж" Krasimira Georgieva и Nadya111 може и да са прави. Е, ясно е, че в случая новият ТД е изкуствуно създаден и на практика не са два, а един договор, ама документално...?
Според мен: по отношение на КТ допълнителният става автоматично основен, но на практика не могат да почнат да се прилагат правилата за основен, докато работодателят не узнае и не оправи нещата документално. За НАП - стои си допълнителен, докато не се подаде уведомление. Но регистърът на НАП не е този, който определя какъв е договора.
Не би трябвало. При прекратяването на досегашния основен досегашният допълнителен става основен... стига работодателят по допълнителния усети, че вече няма друг основен. Ако се сключи нов, трети ТД, той става допълнителен.
Бе, придоби, ама като го чета и препрочитам сега и аз взех да се съмнявам :) Трябва още малко да го препрочета. Все пак ми се струва, че говорят за пълна година, защото има "първата година " и "първата календарна година"?