Ако съвместявате функции на две отделни длъжности нормално е да търсите по-високо заплащане. Но вижте дали в длъжностната характеристика на директора по принцип не са включени и задължения на главния експерт - тогава няма основание.
При нас правим заповеди с определяне на длъжностите, които имат право, видът работно облекло по длъжности, срок на износване и т.н. по наредбата, и до каква сума общо може да е разходът на човек. Но зависи от подхода, който е възприел работодателят.
За работно облекло по Наредбата за работно и униформено облекло - най-общо може да даде пари, само ако му донесат фактура. Само пари без документ - не.
От задължените лица най-близкото до счетоводителите и счетоводните кантори ми се виждат тези, които извършват "услуги по учредяване, регистриране, организиране на дейността и/или управление на търговец или на друго юридическо лице", но това са по-скоро юридически услуги.
Не виждам никаква интерпретация на ведомства. Да повторим какво пише в КТ:

"Когато официалните празници по ал. 1, с изключение на Великденските празници, съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени."

т.е. от официалните празници по ал. 1 се изключват Великденските празници, тъй като те винаги са и в събота и неделя по канон. За великденските празници не се прилага правилото за почивка с следващите ги работни дни. За останалите се прилага, ако съвпадат със събота и/или неделя.

Ключът или разковничето е "...изключението на Великденските празници...", така че след като "официални Великденски празници за 2024 г." са 03, 04, 05 и 06 май 2024 г. ( от разпети Петък до Светли Понеделник вкл.), следва и е задължително последващият ден - 7 май да бъде почивен ден заради Гергьовден, простичко и разбираемо (получава се изместване), защото на 6 май 2024 г.  се почива както всяка Божия година заради празникът на празниците - 06 п  † Възкресение Христово -  Великден!!!
Това, което съм почернил и оцветил от цитата не следва от никъде, поне не от КТ. През 2024 г. Гергьовден не е в събота или неделя и не му се полага допълнителен почивен ден. През 2024 г. Гергьовден се пада в понеделник и е почивен, това че съвпада с друг празник - ами съвпада, какво да направим?!? Никъде в КТ не се говори за изместване и др. п. Не се говори и когато един празник съвпада с друг, говори се когато съвпада със събота и/или неделя. Кое не е ясно?!?

Има и противни мнения, но аз не бих.
Azana13, както написа ХХХХХ, документите подписва този, който има представляващата власт кък момента на съставяне и подписване. В момента старият собственик/управител е с права като всички останали на улицата :)
Не става ясно кой е "този ден", но "на командирования, когато остава да нощува в мястото на командировката, се заплащат дневни пари в размер 40 лв. за всеки ден от командировката", като в същото време "командировките ... включват дните за изпълнението на задачата, дните на пътуването..."
"Когато официалните празници по ал. 1, с изключение на Великденските празници, съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени."

Ако опитам да го преведа ще стане:
"Когато Гергьовден и Великденските празници, с изключение на Великденските празници, съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени."

Още по-накратко:
"Когато Гергьовден съвпада със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени."

Тази година Гергьовден е в понеделник, не съвпада със събота и/или неделя, така че няма да има почивен за него. За съжаление в КТ не е казано "...когато официалните празници съвпадат със събота и/или неделя или с други официални празници..." а е конкретизирано само за събота и/или неделя. Адресът трябва да е към НС, не МТСП.
Съгласен, че не трябва да взимате болничен, защото няма пред кого да го представите - на 01.04. вече нямате работодател.
И Декл.55 може да трябва след края на тримесечието за евентуално удържания данък.
Пък Д1/Д6 евентуално трябва да са по две - за двата месеца, ако има осигуровки.
Без подробностите е странно.
В разход без документ и после преобразуване е вариант, но не знаем достатъчно подробности. Видът на разхода също може да е от значение за избора какво да правим.
Винаги съм се чудил на това възприето разминаване - колко по-логично и по-ясно е навсякъде да се пише последният работен ден, подобно на прекратяването в Д1. Ама що да е просто, като може да е сложно.
Бих заложил на 01.08. Това ще е датата в заповедта за освобождаване, в ТК, в УП-3, ако се издава и в Ув62.
Моето предложение е да работите по документите, които са пред вас. В момента нямате решение на ТЕЛК и нямате основание да не го осигурявате (ако го осигурявате текущо). Теоретично може и да не го пенсионират. Като ви представи документ и след като писмено ви разпореди - тогава ще му спрете пълните осигуровки :)
Пропуснал съм ги тези промени, какви са?
Кой давностен срок ще изтече?
Иначе принципно за бракуването - комисия или техническо лице установява негодността, предлага бракуване, бракувате, предавате на фирма за рециклиране, те ви дават протокол... нещо такова. Само че при физческата им липса...
Има, освен ако няма някаква забраняваща клауза в трудовия му договор... каквато не знам дали е законна.
Каква е тази бланка за внасяне на дарение?!?
Не разбирам от ДДС, но не разбрах и друго - вие ще купувате от Ролпласт и пак вие, като "физическо лице" ще изнасяте към Норвегия? Каква е връзката на Ролпласт с Норвегия, ако те продават на вас в България? И по какъв ред ще изнасяте като "физическо лице"?
И през цялата година фирмата ви е нямала счетоводител?!? И то при такава сериозна дейност? Леле! Декларацията за данъка ви е най-малкия проблем, преди нея има още доста неща за правене. Най-доброто предложение, което мога да дам е още утре сутринта да си потърсите някоя счетоводна кантора.

Иначе, на въпроса - трябва да подадете декларация по чл. 92, данъкът е 10%... с условия. Има и още няколко неща за подаване тук-там.