След като излезе  в Търговския регистър  регистрацията на ЕООД за да започне дейност трябва да подам в НАП само ОКД5  и никакви други регистрации не се правят.
  При Д6 няма заличаване.Само 0 редовни и К коригиращи.
  Колеги допусната е следната грешка .Вместо  с  код 5 вид на плащане е подадена код 6
допълнителни доходи от трудова дейност. По кой начин мога да оправя тази грешка ?
  Колеги имам назначени  на 2 на 1 на 4 ,на 6 часа.За изчисляване на професионален опит  при подготовка на заплати  не зависимо от часовете то ми прави година и започва начисляване на клас.Но с работно време от 1 час на ден няма как да има професионален опит  1 година според мен.Но програмата му начислява клас.Колеги някой има ли подобен случай или поне мнение по въпроса.Ще Ви бъда благодарна за Вашата помощ.
Много благодаря на всички включили се по темата.
  Благодаря на всички включили се.  Не се стърпях и отидох до НАП.Там ми отговориха,че трябва да прекратя единия договор /ДТД/ и да я назнача на основе- Като  освобождаването и назначаването е считано от 1,07,2017.Уведомленията  да ги подам и двете на 3 ,07,.Попитах дали няма да има проблем ми отговориха не.И мисля на 3,07, сутринта да подам освобождаването ,а след обяд назначаването.Това  е то.Без освобождаване не можело.
  Силви в моят 46 годишен стаж със се натъкнала на какви ли не случаи и искания.
В счетоводната практика всичко е възможно само да намериш най правилното решение.
Моят допълнителен договор предхожда другия.Моят е от 2013г.,а другия от 2015г.Мисля си обаче ,че ще се получи един ден прекъсване.Защото назначаването не може да предхожда освобождаването.
  Колеги имам служител който е на 2 часа на  втори трудов договор.Сега тя ми казва ,че е прекратила основния си ТД и иска да я направя на 4 часа.Тя има още един  допълните-
лен ТД на 2 часа. Според мен аз трябва да пусна допълнително споразумение за основен ТД за 4 часа или да я освободя считано от 01,07,2017 и назнача на безсрочен считано от 01,07,2017г. защото  в момента е на два допълнителни ТД, а няма основен ТД
 Може и така.Но ако  разгледате приложенията за съкратен ГФО ще ползвате тях.Лесно удобно и прегледно.Аз най напред определям вида на предприятието.разпечатва м си го. И след това пристъпвам към приложението за  съкратен ГФО. Много  хубаво  и прегледно  се получава.Имам и  фирми без дейност.Така ,че пробвайте.
  Колеги при ВОП  правя следните записвания.
 Доставчици   304/401  стока - 200
                           4531/482   -  40,00   където 482 е ДДС при ВОП
Клиенти   482/4532     40,00 лв.

 На правилен път ли съм ?
 Прочетох всичките коментари за префактуриране на ел.енергия, но едно нещо ме смущава.При осчетоводяването ако се отрази  доставката и префактурирането като разчет то в декларацията по ДДС общия размер на облагаемите продажби няма да  е равен да група 70 .Преди време имах такъв проблем с проверяващите по ДДС. И понеже пак ми предстои да префактурирам ел. енергия реших да прочета  малко.Но не виждам друг начин защото  то не ми е разход ,а разчет.
Моля за вашите предложения и мнения.
 Няма да му признаят стаж след като не е извършило никаква дейност.Аз имах такъв случай и пуснах коригираща  Д50 с малко приход  за да не отидат осигуровките на вятъра.
 Колеги ЕТ  в  края на 2015 година спря своята дейност.А през годината беше спряно и начисляването на  амортизации. В м. Март 2016г. отново  пусна фирмата в действие.Питането ми е следното.От м. Март ли да започна  да начислявам амортизации?
В м. 03 подавате Д.6 само за СО,а в м. април внасяте и подавате  д6 със  СО от заплати  м.03 и ДОД от заплати м.02.Тъй като заплатите са изплатени в м. 03 и задължението за внасяне и деклариране на  ДОД Е В М.04
 Не подавате в НАП след като не извършва стопанска дейност.Но до 30 Юни подавате отчети в Министерството на правосъдието.Влезте в страницата на министерството и ще видите какво трябва да изготвите и представите.
  Колеги защо си мисля,че преди можех да разпечатам дадена публикация,а сега не мога.Трябва да маркирам и тогава. Мисля,че преди най отдолу излизаше разпечатай.Моля за Вашето мнение.