Те са с нулево ДДС. Аз лично не издавам за самолетните билети.
Написал съм "в случай че не се съгласят" Няма да ми остане друг избор.
Но пък от друга страна, според форума, не трябва да ми пука или да се защитавам срещу несправедливостите!


Нещата станаха супер драматични, щом вече са е и несправедливости :)

Консултирайте се с адвокат по трудово право, даже можете да го вземете с вас, когато говорите с шефовете и ЧР. В крайна сметка, това са си вашите права, трябва да ги защитите най-добре. Ние тук само си чешем езиците измежду нещата, които държавата несправедливо ни кара да входираме в безкрайните бази данни, но в крайна сметка, всеки си избира битието :)
Успех и от мен :)
Ако е авторско право, не се удържат осигуровки.
Ако не е авторско право, зависи.
Вие знаете по-добре от мен дали можете да защитите, че нещо е авторско право.
да реално се  работи  5 часа, по закон може ли да бъде повече от 4ч както казахте за втори договор ще се работи и в събота при втория работодател,? така че спокойно може да е на 4 часов работен,
Съжалявам, но аз нищо не разбрах от това, което сте се опитали да кажете.
Препинателни знаци и големи букви са препоръчителни.
Както вече написах, ТРЗто на фирмата ще знае най-добре, не разбирам защо търсите информация от форуми, а не от него/нея.
Дайте да спрем да си задаваме гатанки и да налучкваме.
Кажете реално какво ще се случи? Ще тичате от едно място на друго всеки ден или ще работите съботите?
В допълнение, ние какво ще си кажем тук е от малко значение. ТРЗто или счетито на фирмата знае по-добре.
111
Според мен на не повече от 3, ако действително ще се работи и при двата. Ако има сумирано, може и на 4.
Това авторско право ли е или не?
Все пак се изисква някакъв житейски опит, за да установиш, че не всичко, което хвърчи се яде и не всичко, което става за ядене хвърчи
:smile1:
Просто ми стана интересно.
Нямам мнение как трябва да правиш в тази ситуация, независимо каква ти е възрастта.
Ако не е тайна, на колко си години? :)
Еха, директно с адвокат по трудово право :)
Първо говорете с тях.
Информацията се предоставя веднъж годишно с декларацията по чл. 55, ал. 1, подавана за четвъртото тримесечие на годината.
Някъде в изречението пише ли къде е имотът?
През разчетна сметка. Не ми е доставчик, освен, ако не е СОЛ и се сети, че трябва да ми издаде фактура :)
не сте ме разбрали, фактурата си е осчетоводявам в месеца на издаване, просто изчаквам плащането дали ще е в този месец или в следващ.
Доколкото разбирам, както осчетоводявам до момента на направени поръчки през месеца - върнатите, а не на получен превод от куриер, по този начин се осчетоводява от повечето колеги, но проверяващият твърди точно както е в указанието че е на направено плащане от куриера и доста се обърках. Някой минавал ли е проверки по един от двата начина: месечен отчет на направени поръчки през месеца - върнатите; месечен отчет по плащанията от куриера?
Кой те проверява?
Аз съм минавала проверка, но не са се задълбочавали в отчета.
Няма до момента на получаване на стоката от клиента без значение дали сме получили плащането от куриерската фирма примерно. Стоката получена, парите платени на куриера и в този момент вече нямаме рискове по отношение собствеността на стоката. За съжаление не може да има знак за равенство между платена и приход, защото става едно прецизиране по отношение на преминаване собствеността на стоката преди да получим плащането от куриера. Изобщо администрирането на този вид продажби си е нелека задача.
И аз бих постъпвала като Пъпешче.  :smile1:
Даже и това не е така, защото имаш 14 дневен срок да върнеш  :blink: :smile1:
Доста ясно е казано:
предоставят на Националната агенция за приходите информация за доходите от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на недвижимо имущество, както и за доходите по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9, начислени и/или изплатени в полза на физически лица, местни на друга държава - членка на Европейския съюз.
Като всеки друг такъв договор. Просто няма да има удръжки по него.
Или имате предвид СОЛ?
Ако е взета поръчката и не е платена фактурата изчаквам плащането, а ако е върната анулирам фактурата.
Pupeshche вие взимате отчета продажби от системата, а не на получени плащане от куриера правилно ли разбрах? Вие издавате ли касови бележки или работите като нас с ППП?
Имаме ППП, отделно касов апарат, ПОС виртуален и физически и банкови плащания.
Работя с отчет от системата, който обобщава всичко. Отчетите на куриерите ги ползвам, за да засичам плащанията, но не и за да си отчитам прихода по тях.
Никога не съм приемала, че отчитането на прихода е свързано с плащането, защото не съм физическо лице, за да ме вълнува датата на плащане.
Честно казано, не съм чела тази указания на НАП, обаче ако нещо ми спорят, ще се обоснова.
Аз работя по отчет продажби, който се генерира от нашата система. Ние сме с хиляди поръчки, имаме фирми, които плащат с 3 месеца отсрочка при издадена фактура. Абсурдно ми е да деля фирми и ФЛ. Всичко се осчетоводява в текущия месец, ако е генерирано в текущия месец. Ако има анулиране, отразявам когато е анулирано, със знак минус.