Вие плащате на база изработеното ли?
Абсолютно и категорично не!
От друга страна, ако има някакви каши по осигуровките, ГДД и Д1 и т.н., може да забавят и да ви извикат за корекции.
Ми нищо!
Заради кой принцип да е нещо...
не не не :)
кой искате да му удържа ДДФЛто?
Да не го говорим, че на СИС си пише... :)
Хм, като се позамисли човек може и плюсове да намери.......Нека адвокати им подават всичко, като се замисля това на нас ни е един неблагодарен и неплатен труд и нерядко даже роптаем, че не им се дават на фирмите пари за адвокати и ние сме им безплатни за тази цел.

За трудов договор изготвяне - адвокат... дето не е чувал за ИТ и за разни особености.
За объркано приложение 15 в НОИ - адвокат, дето сигурно не знае какво е осигурителен стаж... моля ти се, всяка жаба да си знае гьола, адвокати, които "разбират" от счетоводство - бягам надалече от тях...

Ред... чакай, че ме напуши на смях как адвокат пише писмо до НАП за корекция на Д6
Не мога да си представя това да работи практически, освен ако не си взема адвокат в офиса по постоянни начала...
Какво точно ви интересува?
Това, колкото разбрах, касая случаите, когато РЗ се изчислява на база заработка.
Някой нещо мнение? :))) Черпя бира
Аз бих осчетоводила тази сума в 602.
Също така, лицето може да ви издаде какъвто си иска кръстен документ, стига да притежава необходимите реквизити.
Благодаря за примерите, точно така виждам и аз нещата.
В техният случай няма извънреден труд, защото това е първи месец от три, нямаме информация какво ще се случва нататък.
Колкото до извънредния труд, ИТ не гледа Д1 - поне досега не съм имала случай да го прави.
От друга страна, никога и не съм имала такова превишения с кой знае колко - винаги е било до 10 часа на изравнителен период, така че не ми се е налагало да се изяснявам по въпросите.
Мен ме притеснява, че програмата търси някаква вътрешна логика в часовете труд и мин. доход, която не може да се спази при код 16. Притеснява ме, че и няма информация как се попълва, когато лицето е изработило изцяло графика си, но часовете по график изначално са по-малко от нормативните за периода т.е. има недоработка по вина на работодателя.
По семинара, на който бях, обърнах внимание на това на дамата от НАП и тя обеща да погледне ситуацията, но до момента не виждам резултат, поне в проекта за промяна на наредбата, който е качен на сайта на министерството.
Според мен е това, което казва Инфо- програмата търси по-голям осигурителен доход, поради заложена формула. Но това не е приложимо при осигуряване с код 16.
Дали на тях са спазени почивките не може да бъде разбран от дадената информация.
Месецът може и да има 31 дни, но всеки от тях се състои от 24 часа, а не от 8, така че обяснете ми как не можете да работите 28 работни дни - т.е. 224 работни часа при 774 часа в месеца.
За другото съм съгласна.
Примерът с изравняването на 1 месец в този случай го дадох за илюстрация.
Могат. Темата е за СИРВ.
Моля объртене внимание на цялата тема, преди да коментирате.

 Неможе да имате 201 часа отработени в месец януари нормата Ви е 168, а месечно не може да се полага извънреден труд повече от 30 часа това е записано в КТ/ 168+30=198 часа/ , а Вие в случая имате 33 часа незнам дали следи програмата на НАП но Инспекция по труда ще Ви глоби.
Проверката е супер, но няма как да се приложи при новият начин на попълване на Д1 при код осигурен 16.
Ако месеца е пълен, както си го написала, значи се проверява (поле 21+1) / (поле 16.7-16,8+ (поле 16.А умножено  16 поз.5) >= минималния осигурителен доход за месеца / работните дни в месеца умножено  16 поз.4
361/201 = 1,796
360/21 умножено 8 = 2,14
А икономическата дейност на фирмата правилно ли е зададена?
Нямам представа какъв би могъл да е проблема. Опитвам се да разсъждавам логично за нещата. Не смятам, че вие нещо попълвате грешно или не си знаете материята, възможно е просто някаква вътрешна логика на програмата да има, която аз не разбирам и не знам откъде идва. На това биха могли да ви отговорят само създателите :)
Опитвам се да пусна един к/п от презентацията на г-жа Кашъмова, но не успявам.
Тя е дала пример с лице на СИРВ, работещо 1ви месец 228 часа - 29 дни, втори месец 28 дни и трети месец 3 дни. Осигурителен доход и за трите месеца е посочила - 500 лв.
На един курс ни разказаха за ограничение на максималния доход за периода, но ставаше дума само за изчислянване на РЗ при заработка (или както е точно термина).
По отношение на минималния доход дамата изрично подчерта, че няма промяна по месеците.

Инфо, ако изравняването е на 1 месец, нещата щяха да стоят по друг начин т.е. щеше да му бъде изчислен и платен извънреден труд - 201 - 168 часа.
Когато изравняването е на 3 месеца или друг период, не може да се третира като изравянаване на 1 месец.
Нее... Не може минималния осигурителен доход да се покачва. На какво основание? Заплатата трябва да си е толкова, колкото си е. Тези часове в повече се компенсират или се заплащат като извънреден, но това става в последния месец т.е. в момента нямате извънреден труд. Код 13 попълнили ли сте го вярно?

Ако в следващият месец има отработени 100 часа., минималният осигурителен доход ще бъде 1/2 ли (приблизително)?
Добре, за да се включа съвсем, ако изравнянето ви е за повече от 1 месец, как точно ще изчислите, че имат извънреден труд?
Ако е за един месец - каква промяна виждате с преди?