Най правилният вариянт
Прекратявате договора на 2 часа и пускате уведомление за нов с ЕКАТТЕ  и на 8 часа-така според мен е редно, понеже основанието на договора , ще е друго а и тук вече ще се пише и в трудовата кнжка-осигурителен е = на трудов.

Първо пускате уведомление за сключен нов на 8 часа с ЕКАТТЕ после прекратявате този на 2 часа-да няма прекъсване в осигуряването-да се застъпват. Договора се прекратява-на 2-та часа за да  имате точно дефиниране на периоди -до еди коя си дата с УП на 2 часа, от еди коя си дата на пълно работно време 8 часа. А и за прекратен договор никой няма да ви дири сметка за ЕКАТТЕ.
Явно периодите , които взема програмата в "справката е за период получен доход" не са дефинирани правилно, кои месеци да взема/Декември 2016-ноември 2017//Декември 2017-ноември 2018/ и т.н. инак данъка така се внася месец на зад. А за облекчението-имате си право всяка година, ако са си спазени периодите за които се отнася белеьката и преизчислението/Декември  предходна до ноември настояща-12 месеца/
По същата логика,м 12 2017, ще влезе в януари 2018, това е правилното.Данъка за декември се плаща в шнуари-но това не бива да ви притеснява.Данъка за декември 2016, влиза  и се плаща в януари 2017, но самата бележка за данъка, взема дохода от декември предходната година до ноември настоящата година, така декември настоящата година ще влезе в следващата и така.
А защо не се интеренсувате, да получавате обезщетение от Англия за безработица.

Знам, че правата за обезщетение-платена борса  в някой държави са доста по либерални от тук./В съседна Гърция преди искаха 31 дни трудов и осигурителен стаж за последните 6 месеца  и получаваш следващите 6 месеца борса по над 500 евро месечно-ама преди доста години беше , преди Ципрас/
1560 лв е максимума,не знам в Англия, какви вноски са правени и на каква сума.
През Бг работодател ли сте работили и директно с работодател там?
На каква сума са правени осигурителните вноски за безработица-някакви документи да имате?
Как сте освободена от последен работодател, ако не е по ваше виновно поведение, може да получавате повече от 4 месеца обезщетение.
Може да сключите ,като безсрочен по чл 67 във връзка с чл 70 ,и да определите срок на изпитване 6 месеца в ползана работодателя.После го прекратявате, кеф Ви  след три,Кеф ви след пет месеца и 29 дни, важно е да не минете 6 месеца.
Ще имате, ако ви се събират 12 месеца от последните 18.По новите правила.
Смятате от когато искате да излезете на борса например  от 01.юли 2018 ще излизате, връщате от тази дата година и половина 18-месеца
 от 01 юли 2018 до 01.01.2017-год и 6 месеца, в този период трябва да ви се събират 12 месеца работени, може и разпокъсано.
Съо бразно  стажа и вноските ви във фонд безработица, ще се определи периода за който ще вземате обезщетение/4м до 1 година/.
Важно е от работодателя да не сте прекратена по взаимно съгласие,с предизвестие или по ваша вина.
Обикновенно се казва на работодателя при започването, че искате да ползвате правото си на обезщетение(платена борса) , след приключване на трудовото ви правоотношение, за  да знае , как да ви назначи и освободи.
От тази година има таван на обезщетението 74.29 на работен ден по календара,което месечно при средно 21 работни дни е 1560.лв на несец максимум.
Минимума е 9 лв *21 работни дни средно в месец е 189 лв.за месец.

Това е.
Зависи, кога се изплащат заплатите и изписват сяетоводно.Ако заплатите за м 12 се изплащат в м 01, то данъка за м 12.2017 ще влезе в изчисление за 2018.Ако имате аванси изплатени в м 12 и изписани от касата в м 12 то данъка ще влезе в годишното изчисляване на ДОД за 2017 в м 12.
Мисля, че периодите трябва да са дефинирани така ,както са дефинирани за ДОД,  предходни години.Ако са били по един начин и сега го промените , ще има евентуално влизане на ДОД за един  и същ месец два пъти или не вземането на месец.
Ако няма страници в старата за писане, се издава нова за сметка на работодателя.

Ако толкова желаете да си я пазите-преснимайте и дайте копие на новата работа-все пак правото на болничен и отпуск са свъразни с наличието на представен трудов стаж-документално.
Също така, ако  започвате работа по една и съща или сходна длъжност и имате години /1 и повече/,прослужено време по тази длъжност, ще ви се начислява професионален опит или до скоро известният "клас"
Относно Ейч Ар-ите/ТРЗ, не мисля, че някой го интеренсува какво сте работили преди това.
Никой няма право да разгласява Ваши лични данни , да Ви рови по досието, да вади и показва трудовата Ви книжка без Ваше съгласие, и т.н.
Най малкото не е длъжностно допустимо за човек регистратор-обработващ  лични данни и не е етично./Всеки уважаващ себе си счетоводител /Ейч Ар/ТРЗ, го знае./

Според мен вариянт 1, като същият работодател Ви назначи със срок на изпитване на длъжност , на която не сте назначавана при него с такъв срок-на изпитване.
Ако сте в добри взаимоотношения, не е проблем да ви се направи услуга,защо да търсите друг работодател?
Има и друг вариянт- спрекаратяване поради намаляне обема на работа или закриване на щата,като се прекратява настоящият договор, а обезщетенията по КТ се изплащат  фиктивно от страна на работодателя../ще има малко осигуровки за негова сметка но не е кой знае какво/
"Съгласно разпоредбата на чл. 37а НРВПО в началото на всяка календарна година, но в срок не по-късно от 31 януари, работодателят е длъжен да уведоми писмено всеки работник или служител за размера на платения годишен отпуск, който има право да ползва през календарната година, включително отложен или неизползван от предходни календарни години."

Уведомете го за размера на тези 5 дни от 2017,като споменете че има право да го ползва до края на м 06, да видите как ще си го ползва.
Да не би да го остави на работодателя? :wink1:
http://www.trudipravo.bg/mesechni-spisania/mesechno-spisanie-trud-i-pravo/menumattp/2898-polzvane-na-platen-godishen-otpusk-za-tekushtata-i-predhodni-godini

Този линк,от по горе,работи.Много добре е рзяснено.Ако не е подал молба за отлагане,или няма обективна причина от страна на работодателя или страна на работника/болничен,бременност/то отпуска трябва да се ползва първите 6 месеца на 2018.

"Съгласно чл. 176, ал. 2 КТ, когато отпускът е отложен или не е ползван до края на календарната година, за която се отнася, работодателят е длъжен да осигури ползването му през следващата календарна година, но не по-късно от 6 месеца, считано от края на календарната година, за която се полага"

Обърнете внимание-"отложен или не ползван", тоест без значение дали има молба за отлагане или няма, то отпуска за 2017 трябва да се ползва първите 6 месеца на 2018.