Моите са в папка. Всяка година започвам от № 1, но си имам отделна тетрадка, където си водя записки: Напр. ГД № 1 -сума 200 лв, изплатена на 20.06.2017, Сметка за изплатени суми № ....., служебна бележка №.... , ДОД - 15 лв.
Така си следя номерацията за сл. бележки и хонорарните сметки и по-лесно си оформям справката по чл.73.
Може питането ми да ви прозвучи глупаво,  но все пак ...:blush:
В указанията на НАП пише "....за "дата на сключване" се попълва 01.04.2017 г.,....."
Ако подам уведомленията да речем през юли, дали ще ги приемат?
Няма да чакам до тогава, но имам други по-спешни неща. И още нещо, трябва ли да пускам наистина допълнителни споразумения, само заради един код ЕКАТЕ.
Аз пиша и двата номера. Не водя дневник за движение, а на всеки в досието имам два вида бланки - първата е че, еди кой си ме упълномощава да съхранявам трудова книжка №..... в трудовото му досие, при поискване давам бланка в която описвам на коя дата съм върнала трудова книжка № .....Подписваме и аз и лицето. При нас служителите предпочитат книжките да стоят в досиетата им, за де не ги загубели. Така, че при постъпване попълват единият формуляр, а при напускане другият. Така не трябва да им се моля да ми носят трудовите книжки за да отразявам промените. По всяко време могат да си поискат трудовите книжки и да им ги дам.
Остава да кажете, че и д1 през цялото време е подавана с код 01.
Направете си корекция на заплатите за м.05.
Да, така е подавано. :blush:
Благодаря за отговора, но като се замисля май ситуацията ни ще е доста сложна, защото договорът му при нас е с код 01 тоест по чл.67, ал1, т.1.
Лицето е на длъжност огняр, преди време сключвахме срочни договори само за отоплителният сезон, но в един момент му възложихме да уплътнява работното си време/ 4 часа/ и с длъжността общ работник. Това се случи през 2014 и тогава сме пуснали договора по чл.67, ал.1, т.1.
За месец май вече съм направила заплатите и съм подала декл.1 и 6.
Договорът му с основният работодател е прекратен на 20.05.2016
Здравейте, имам следният проблем. Имаме служител, който е назначен при нас на постоянен трудов договор, но за него това беше второ работно място. От средата на май месец договорът му с основният работодател е прекратен, тоест ние ставаме такъв.
Чудя се как трябва да постъпя с трудовата му книжка. Той работи при нас от 2014 г. Издавала съм му УП2 и УП3 /когато е подавал документи в НОИ за увеличаване размера на пенсията му/, не съм изплащала клас, защото не сме били основен работодател. Сега ще започнем да му плащаме ние класа, но аз как да процедирам с трудовата книжка?
Здравейте, имам нужда от съвет.
Получих писмо от НАП, с което ме викат за уточняване на несъответствия между подадени декл.1 и декл.6 за периода 2008-2013 г.
За мое най-голямо учудване за почти цялата 2008 година и първите 3 месеца на 2009 година липсват данни за ДОД в декл.1
Разпечатаха ми справки. Информацията за здравно осигуряване и ДОО я има, липсва само ДОД. Проверих файловете - пазя всичко - в декл.1 имам ДОД, за всички месеци имам протоколи от НАП, че декларациите са подадени и приети.
От Нап искат да подам коригиращи 1-ци за да се изчистят нещата.
Имам притеснения по въпроса.
 Първо как е възможно от един и същи файл да се изтеглят данни за ДОО и здравно, а за ДОД не. Няма ли да стане по-голям батак ако подам коригиращи?
Сблъсквал ли се е някой от вас с подобен проблем?
Благодаря ще пробвам! :flowers:
Работя с програма Алиса, на 3.02.14 приведох заплати, осигуровки и дод за януари 2014. 
Пратих декл 1 и 6 и ми ги върнаха заради 0.04 ст разлика.
Проблема явно идва от закръгляне на сумите за здравни осигуровки.
Сега седя и се чудя какви да ги къдря.  :hmmm:
Благодаря на отзовалите се! :give_rose:
Бях се заровила до уши в други задачи и не бях влизала във форума.Златни сте!
Може и да е рано, но се опитвам да открия и сваля от страницата на НАП софтуера за попълване и изготвяне на справката. За съжаление без резултат.Компютъра ми е преинсталиран и миналогодишният замина.
Има само в раздела Документи за Юридически лица образец на документа, но той не ми върши работа.
Ще предложа текста на чл.15 да бъде в следния вид
Чл.15. Изпълнението на задълженията по трудов договор започва с постъпването на служителя на работа, което се удостоверява в писмен вид.
Таня -ЛС :give_rose:
Аз също мисля така, но в момента се актуализира правилникът ни за вътрешният ред.В раздел Трудови правоотношения е вмъкнат този текст:
Чл.15. Изпълнението на задълженията по трудов договор започва с постъпването на служителя на работа, което се удостоверява в писмен вид с акт за постъпване, който се прилага към съответното трудово досие.
Затова реших да си сверя часовника с вас.Да не би да има ново изискване от ИТ, а аз да съм го пропуснала.
Имам следният въпрос. Когато назначавате нов служител, давате ли му да попълни акт/ на места го водят протокол/ за постъпване на работа. Рових се из интернет пространството и прочетох, че предназначението му е да удостовери кога работникът е постъпил на работа.
На договорите в нашата фирма изрично се отбелязва - дата на сключване на договора с подпис на новият служител и завеждащият Човешки ресурси, и дата на постъпване на служителя следвана отново с подписи на същите две лица.
В деня на постъпването на служителя му представям за подпис протокол от НАП, с който удостоверявам, че договорът е заверен. Необходимо ли е при тези обстоятелства да попълвам такъв акт за постъпване?
Фирмата с която работим още от самото начало ни даде указания за служебно въведените пари. При нас поради естеството на работа - служебно изведени няма, но сутрин задължително се вписват служебно въведените, откъсва се касовата бележка и се пази в книгата през деня до пускане на отчета.
Благодаря Ви! Много ми хареса, но се сблъсквам с проблем при отпечатването - излиза на три листа - много са едри датите, на месеците ми реже буквите наполовина. Опитах се да намаля размера, но не успях. Бихте ли ми посочили къде греша. Предварително благодаря и лек и усмихнат ден :smile1:.