Обезщетение: 691анал./444анал.
ако има лихви: 621/444анал.
разходи по делото: 691анал./444анал.
плащане: 444 / 50*

"Разработеният от данъчно задълженото лице механизъм за разпределяне на разходите за определяне на данъчната основа на доставка на услуги по чл. 9, ал. 3, т. 1 от ЗДДС следва да бъде оповестен в документацията на лицето и при поискване да бъде представен на органа по приходите."
1.3.4. Документация
"Необходимата за установяване на ползването на стоката документация не е посочена в нормативната уредба. Все пак следва да бъде припомнено, че съгласно чл. 123 от ЗДДС и чл. 242 от Директивата за ДДС, данъчно задължените лица са длъжни да поддържат достатъчно подробна документация, която да позволява установяването на техните задължения. В този смисъл според избрания от лицето метод за проследяване на ползването следва да се поддържа и придружаваща документация, доказваща коректното и последователно прилагане на избрания метод."
"Ангажимент на задълженото лице е да определи лицата, отговарящи за изготвянето им, и честотата на изготвяне."
Много ми хареса отговора на p.i. за документацията.
 Освен това, лично аз ще направя един кратък  :wink1: протокол от общото събрание на който ще се декларира, че:
1.Данъчните лица използват дадени стоки /личните им коли, телефони и т.н./ изцяло за лично ползване и не е упражнен данъчен кредит за тях, както и за режийните разходи свързани с употребата им.
2. Служебните сгради, автомобили и техники /телефони, компютри и др./ се използват изцяло за дейности свързани със стопанските ежедневни операции - съответно документално обосновано.
3. "Определянето на данъчната основа в случаите, когато стоки и/или услуги се използват едновременно за лични нужди и за независима икономическа дейност е пропорционална в зависимост от степента на използване."
4. "Прилагане на метода за пропорционално разпределяне на направените преки разходи."
5."В случаите, когато изначално не е ясно реалната пропорция на ползването за лични нужди, може да се отложи упражняването на правото на приспадане на данъчен кредит в рамките на срока по чл. 72 от ЗДДС, като в този срок се проследява личното ползване на актива."
Е, та това е :good:
Годишният график ще продължи да се използва в държавната администрация.