Да, няма никакъв проблем
Благодаря :-)
Притеснява ме после "борсата" да не ги оплете нещо
Здравейте,
Имам сключени ТД с крайна дата 30/09/2019. Налага се лицата да работят до 04/10/2019 вкл. Та се питам ... при прекратяване, считано от 05/10/2019 мога ли да ползвам като основание чл.325, ал.1, т.3 и при положение, че не пускам допълнителни споразумения за удължаване на срока?
Така реших и аз междувременно, благодаря Ви
Здравейте, седя и се чудя при близнаци работодателя колко заповеди за разрешаване на отпуска трябва да издаде, при положение, че заявленията към НОИ са за всяко дете по отделно? Вероятно и заповедите трябва да са за всяко дете? Ако някой има опит и желание да сподели ще бъда благодарна :-)
Това ясно, въпроса ми е наемодателя трябва ли да издава някакъв документ за получения превод?
Здравейте,
Наемодател физическо лице сключва договор за наем, наемът се превежда по банков път на основание сключения между страните договор.
Сега изниква въпроса дали наемодателя трябва да издава някакъв документ на наемателя за получения приход от наем?
/Става въпрос за три-четири месеца през 2018г., не са издаване СИС - сега физическото лице иска служебна бележка, за да си подаде годишна данъчна декларация/
Благодаря за включването, ще му издам сега, макар и с такова закъснение /подозирам, че просто са пропуснали навремето, пък и при това текучество в сферата ... не че е оправдание де/. В дневника за ТК определено я няма вписана, издавам я с днешна дата ...
Здравейте,
Предстои ми назначаване на работа на едно лице, което е работило във фирмата преди десетина година. След това се мести в друга фирма, а сега отново се връща при нас. Няма бюро по труда, няма нищо друго. Т.е. стажът му е само в две фирми досега. От нашата фирма при първото му назначаване не му е издадена ТК, сега ми носи нова да му нанеса тогавашния стаж, после и от другата му работа.
Питам се обаче дали е редно да го направя .... Някакви идеи, съвети, насоки ...
Предварително благодаря!
Само да добавя нещо за заличаването - всичко би станало по гореописания начин, ако двете Д1 за лицето са с еднакъв код за вид осигурен.

Да, с един вид осигурен са, пак благодаря
Мдаааа, получи се :-)
Една заличаваща и две редовни, уфффф, отдъхнах си,
Благодаря на включилите се, хубав ден желая!
Не трябва ли да са две заличаващите и съответно две нови Д1? Пак със съответния чек за неподаване на Д6?
Правя го с програмата за ТРЗ, само че четейки ... /тъй като имам две Д1 за това лице подадени основни, за различни длъжности/ май трябва да заличавам и да подавам наново, но тогава изниква въпроса какво се случва с Д6
Всичко си съществува, чекнала съм, че няма основание за подаване на Д6 ...
Сравнила съм си всичко, промяната е единствено в дните и в датата на прекъсване на осигуряването
Всичко останало е, както трябва да е, няма никаква промяна, не става с подаване наново - дава същия отговор
 И на двата въпроса отговорът е Да
Здравейте, открих си грешка в подадена Д1 за 06,2018. Грешката касае отработени дни, но няма промяна в заплатата, т.е. и промяна в осигуровки и данък няма. Пробвах с коригираща Д1, но ми търси и Д6. Къде бъркам?
Предварително благодаря
Чл. 63. (1) (Нова - ДВ, бр. 120 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Работодателят е длъжен да предостави на работника или служителя преди постъпването му на работа екземпляр от сключения трудов договор, подписан от двете страни, и копие от уведомлението по чл. 62, ал. 3, заверено от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите.
А с това какво се е случило?