Здравейте,
за м.ноември 2023 г. съм подала Декларация 1 и 6 два пъти с различни протоколи, но сумите са еднакви. Опитвам се да подам заличаваща Д1 и коригираща Д6 с нули, за да се заличи единия запис, но ми ги връщат, като основанието е: Крайната дата за подаване на коригираща декларация е 02.01.2024. Коригираща декларация не може да бъде подадена на 08.01.2024. Как мога да коригирам Д6 за м.ноември?
Благодаря Ви! Приеха я! Копирам текста! Декларираното задължение за период 8/2023 и код за вид плащане 5 е отразено в данъчно-осигурителната сметка на задълженото лице, с което е увеличен размерът на задължението, декларирано с предходно подадени декларации обр.6.
Трябва да подам коригиращи декларации 1 и 6 за м.август 2023 на служител в неплатен отпуск, внесена само здравна осигуровка на 710 лв. вместо на 780 лв. Неплатения отпуск е от началото на годината. Подавам коригираща декл.1 само за служителя и съответно коригираща декл.6 с общата сума на действителните здравни осигуровки за м.август. Отхвърлени са с основание: Декларации обр.6 : Ред 1: (Колона 1) Декларацията е коригираща, но не са открити предшестващи декларации, които могат да бъдат коригирани. А съм подала редовна такава на същия служител за м.август. Къде греша?
Здравейте,
Допуснала съм грешка в подадена Справка-декларация за Декември 2021 г. В месеца има издадени 2 кредитни известия, които са включени като фактури в дневника за продажби. Съответно е увеличена данъчната основа и ДДС при продажбите. Освен това, финансовият резултат за 2021 г. също се променя..
Има ли вариант, в който да НЕ уведомявам НАП и да ги включа като кредитни известия в Справка-декларация за Февруари 2022 г?
Може би трябва да изисквам документ, че ще си декларира дохода, за да мога да осчетоводя при мен разхода?
Не сте ме разбрали. Нямам доход, а платена фактура за разход (услуга извършена на дружеството от физическо лице с местонахождение Австралия - писане на статии. Фактурата е в австралийски долари.
Здравейте,
Получих фактура за извършена услуга на дружеството от Австралия във връзка с писане на статии с рекламна цел. Фактурата е издадена от физическо лице, което работи в Австралия и няма данъчна регистрация, тоест липсва ДДС номер, плаща се с дебитна карта за услугата. Мога ли да призная разхода счетоводно и съответно да го осчетоводя с протокол, въпреки, че нямам ддс номер и услугата е от физическо лице, което не е от държава от Европейски съюз? Надявам се някой да се е сблъсквал с такъв казус!
Благодаря!
Благодаря за съдействието! Справих се, но не става електронно за месеците преди септември. Обаждах се на телефона в НАП и ми отговориха, че корекция на декларация 6 за месеците преди септември може да се направи единствено на място в НАП като се подаде на хартия декларация 6 - коригирана (допълнително може и на флашка да е качен файла) с молба свободен текст, протокол и пълномощно от представляващия фирмата. Дано съм полезна за някой със същия проблем.
А в д.1 за ГД попълнение ли са клетка 29, 31, 31 А и 34?
Да попънени са клетки 31 и 31 А.
Как е деклариран данъка по ГД - на отделен ред или заедно с данъка по трудов(и) договор(и)?
заедно с данъка по трудов договор
Здравейте! Допусната е грешка като данъка по граждански договори за м.07 и м.08 е деклариран в деклар.6 и сега се налага корекция в посока намаление, като същия е деклариран и с декларация по чл.55. Може ли да се направи корекция с електронен подпис или само на хартия трябва да се подадат в НАП?
Здравейте, искам да попитам дали мога да внасям осигуровки на работници назначени на трудов договор във фирмата, но реално работещи в страна от Европейски съюз. Идеята им е да им върви трудов стаж. За мен не е редно защото не отговарят на условията за трудов договор и нямат определено работно място.
Благодаря!
Благодаря за бързия отговор! Лек и успешен ден!
Колеги, отпадна ли задължението за подаване на ГДД за съкратен служител работил на трудов договор в рамките на годината(в моя случай в началото на декември 2012 г.)?