Здравейте, моля за помощ - наповската програма  ме докарва до лудост. Попълвам според указанията: служител с непълен месец в осигуряване. в т.14 вписвам началната дата 7, пробвам и с нула отпред,в т.15  вписвам дата 15 и системата ме отхвърля с текст "ако 14.1 и 15.1 са по-големи от нула,то 14.1 е равно на по-малко от 15.1" Някой има ли представа каква е тази глупост???
Същата персона ( от май до октомври месец на трудов договор и след това самоосигуряваща се като собственик) желае служебна бележка за доход. Следва, че в таблицата за месеците с ТД трябва да се посочи брутния доход, а за останалия период осиг. доход за самоосигуряващи, като там реално няма личен труд следователно доход.
И за двата периода сумата е 420 лв. Имат ли основание да я  върнат от Социалното подпомогане?
и никакакви Д6:)
А, delphine, а има ли нещо специфично, когато се заявява като такъв в Д5,примерно в "управлявам дейност като...... " като собственик ли е редно да е или конкретната трудова дейност според личния труд?
благодаря ти..
Момичета, при така разиграната ситуация на собственик с личен труд, но без възнаграждение предполагам, че в Д1 т. след 29 до края не следва да се попълват??
супер бързи сте, адмирации..
при второто подаване съм натиснала 1 бр. Д1 преди прикачването на файла
ще пиша допълнително
Привет, подадах  2 декл.1 (едната за самоосиг. собственик ) и една декл.6. Допуснала съм разминаване в сумата на ДОД .Системата ми отхвърля една от единиците и шестицата. Подавам ги на ново и системата ги отхвърля с текст: Броя на декларациите от файла не отговаря на декларираните в придружителното писмо ! RMS:88211 и Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6.....

Някой с подобен опит?

Лили
със задна не мисля, че ще мога. но, да трябва да се подаде декларация за самоосигуряване.
По неведоми пътища и неразумна мисъл собственик в ЕООД е сключил сам със себе си ТД за дейност, различна от управление. Възможно ли е да си прекрати ТД и да си подаде декларация за самоосигуряване  с оглед на това, че от започване на дейността е изминал известен период?