Една от промените в наредбата за командировки е да се посочва името на длъжностното лице, което издава заповедта.Има ли нови бланки защото в старите няма предвидено място да се посочва името на длъжностното лице издало заповедта.
Никаква, оборот 1150 лв това са и приходите разход 920 лв  и стотинки никакви задължения ,вземания, печалба   разликата ,никакви цифри ,които да останат в баланса и отч. за соб.кап.фирмата вече  и не работи. ОПР Отч. за паричния поток  и други справки бяха приети от системата  и минаха.
Да ще се подадат,но в НАП чрез системата на НСИ отдие без баланс и отч.соб.кап. защото тя не ги прие поради нулевите стойности
ЕООД с много малък оборот и основен капитал 50 лв. при подаване на отчета в НСИ системата не прие баланса  и отчета за собствения капитал поради нулеви стойност  в тях.Беше изписано предупреждение ,че поради нулевите стойности не се приемат.Без тях отчета с останалите справки беше приет.Сега в търговския регистър трябва ли да се подадат баланса и отчета за соб.кап.  с нулеви стойности.
Няма да се ползва счетоводна пограма
Благодаря за отговорите.Ще попитам нещо доуточняващо .В таблицата която  ще се направи за вписване на документите за да не се пускат ордери може ли да се пише в графа приход номера на отчета от КА , а в графа разход номерата на документите удостоверяващи разхода платен в брой  /примерно фактурите за закупуване на материали/ и осчетоводяването да се пише на самия документ.
Това е въпроса ,кой ще се подпише на касиер на ПКО.
След като не е задължително пускането на ПКО и РКО в какъв регистър ще се описват приходните и разходните документи защото при това положение няма да може да се ползва стандартната касова книга.
Собственика е самоосигуряващо се лице.Няма други служители,но има договор за счетоводно обслужване с физическо лице.Когато има продажби собственика си пуска касовите бележки и на края на месеца носи месечния отчет от касовия апарат на лицето , ,с което има договор за счетоводно  обслужване.Въпросът е трябва ли лицето да  пуска ПКО след като не получава парите от продажбите ,а само документа за за извършените продажби.
Собственик  на ЕООД-самоосигуяващ се ,сам работи ,има договор за счетоводно обслужване с физическо лице.Регистрира по 2-3 продажби на месец ,когато представя месечни отчет от продажбите на счетоводителя ,той трябва ли са пусне ПКО защото собственика не му дава парите .
Нулеви отчети в НСИ  трябва ли да се подават.
Трябва ли да се подаде декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството в ТР
 след като фирмата въобще не е започвала дейност.
През м.ноември 2020 г. е учредено ЕООД ,но не извършвало никаква дейност .Трябва ли да се подават някакви справки в НСИ и декларации в Търговския регистър за 2020г.
На работник от годишното изравняване на ДДФЛ са възстановени 30 лв. данък. Сумата на нетното възнаграждение без възстановения данък е 620 лв.  а с върнатия данък 650 лв. Коя от двете суми е правилно да се попълни в клетка 34-нетно възнаграждение на декларация 1 за м.януари 2021 г.
Собственик на ЕООД се осигурява като самоосигуряващ се.Може ли плащането на осигуровките да не минават през фирмата ,а  в платежното нареждане като наредител  да се посочва неговото име.
Във връзка с промените в ЗДДС и ставката от 9 % за бебешки храни,бебешки пелени и подобни бебешки хигиенни артикули.
В магазина има от тези стоки и ползвания за тях данъчен кредит е 20 %. От 01.07.2020 г. тези  стоки ,които са при заварено положение с какво ддс ще се продават
Във връзка с промените в ЗДДС и ставката от 9 % за бебешки храни,бебешки пелени и подобни бебешки хигиенни артикули.
В магазина има от тези стоки и ползвания за тях данъчен кредит е 20 %. От 01.07.2020 г. тези  стоки ,които са при заварено положение с какво ддс ще се продават .
В ГДД по чл.92 от ЗКПО тази година има нова част ХII Регулиране на слабата капитализация и част А от нея Прилагане правилото за ограничаване приспадането на лихви по чл.43А от ЗКПО.
Фирмата няма лихви по заеми,необходимо ли да се попълва нещо по справката.
След въвеждане на всички лица в справката по чл.73,ал.6 в програмата от НАП.Има ли възможност за създаване на 1 файл с данните за всички лица,който да се изпрати в НАП.Защото програмата създава файл за всяко лице поотделно.
Плащанията по граждански договор в коя позиция на Отчета за паричните потоци да се посочат.
Фирма е получила фактура с неустойка за закъсняло плащане основание за не начисляване на ддс чл.46 ал.1 от ЗДДС,в коя клетка на дневника за покупките да се посочи сумата от фактурата.