Точно така трябва да напишете на ЧСИ ,че към момента лицето
Няма договорни отношения с вас.
Ако все пак имате да  му плащате някакви пари
то трябва да му удържите процент от сумата, според
ГПК и тази удръжка да преведете на ЧСИ.
В чл.212 от ЗКПО пише"данъчна основа за определяне на данъка върху разходите по чл.204 т.2 са начислените соц.разходи предоставени в натура намалени с приходите свързани с тези разходи" и понеже по договор сме длъжни да осигурим реклама равностойна на тези разходи смятам, че данъчната основа е нула.
 Все пак не съм сигурна дали съм права.
Благодаря ви за отговора.
Здравейте,
ето че ме връхлетя поредния казус: Имаме договор с фирма,която ни предоставя кафеавтомат и автомат за закуски на преференциални цени за служителите. За разликата ни пуска фактура, а срещу тази фактура ние трябва да осигурим реклама и тогава също да пуснем насрещна фактура т.е. имаме бартер.
 Според мен това е социален разход ,не може да ползваме данъчен кредит, и данъчната основа за начисляване на 10%данък  по ЗКПО е нула, тъй като имаме приход в размера на този разход / прихода е рекламата от наша страна /.
   Дали правилно разсъждавам ? Ще бъда много благодарна на всеки,който се включи.
Много благодаря на всички , които се включиха.
В кл.9 кой месец посочвате?
В кл.9 посочвам м.януари
По-скоро някакъв бъг.
Какво изписва като грешка?
Като грешка изписва:" дата на изплащане/начисляване трябва да бъде последния календарен ден от месеца в поле 9"
Най-странното е ,че се обадих в НАП /на националния телефон посочен на сайта/ и от там ми отговориха,че сега имали някакви контроли и за възнаграждения изплатени през м.февруари трябва да подам декл.1 и 6 през м.март т.е. водещото е дата на плащане,а не месеца за който се отнася.
Това съвсем ме обърка. Сега си мисля дали това не се получи ,защото декл6 ,която съм подала е стар образец - на него пише  "образец 6 2007г./,така ми излезе от програмата
  Здравейте,
моля за помощ относно декл.6.При мен случаят е следният: заплатите за м.01.2016 са изплатени на 15,02.2016, и в декл.6- вид плащане посочвам 5, на ред 18 - дата на изплащане посочвам дата 29.02.2016г./ съгласно промените от 2016г. Декларацията ми беше върната.
Според вас коя дата трябва да се посочи на ред 18 ?
Имаше някаква становище от НАП ,в което дори  бяха посочени подобни примери.
Това е доста смущаващо, ако работникът не е поискал писмено това обезщетение да се удържи от заплатата му. Оправете го, докато е време.
    Да, имаме декларация от лицето,че е съгласно  обезщетението да му се удържи от трудовото възнаграждение.И все пак - правилно ли ми е изчислението ?
Моля за помощ по следния казус.Имам заповед за прекратяване на труд.правоотношение,в която е посочено ,че на основание чл.220 от КТ на лицето да се удържи  от възнаграждението обезщет.за неспазено предизвестие/от страна на служителя/ считано от 01,12до 23,12,2015г.Как да изчисля това обезщетение - на база календарни дни или на база работни дни през този период ?Аз съм разделила БРЗ на 21раб.дни и полученото съм умножила по 18раб.дни/толкова са за този период/.
Правилно ли е това изчисление ?
  Благодаря  за отговора., т.е разбирам ,че премиите не се включват в базата за изчисляване на обезщетенията ?
  Здравейте,
искам да задам следния въпрос : при изчисляване на обезщетение по чл.220 или 222 от КТ ,ако лицето е получило в предходния месец премия тя включва ли се в базата за изчисляване на обезщетението или се взема предвид само уговореното БТВ т.е.основната заплата и доплащанията с постоянен характер ?
Здравейте,
купуваме техника от Германия .Получавам фактура, правя плащане .Сега си чакаме техниката, която ще бъде доставена от някаква куриерска или транспортна фирма.
Дотук съм наясно със следното: осчетоводявам фактурата от Германия като завеждам ДМА / в случая е така/,издавам протокол по чл.117 от ЗДДС като начислявам 20%ДДС ,отразявам го в дневника за продажби и същевременно ползвав данъчен кредит като го отразявам и в дневника за покупки.
Въпросът ми е какви други документи трябва да приложа / някакви товарителници например или др./и коя е дата на данъчното събитие- фактурата е издадена на 27,03.,плащането е станало на 29,03, а техниката ще пристигне примерно на 16,04.
  Ще бъда много благодарна на всеки, който ми отговори.
Здравейте на всички!
Имаме назначен служител по чл.111, във връзка с чл.68, ал.1, т.1. Управителя желае да го превърнем в бесрочен, в удемлението по чл.62 не е показано до коя дата е договора.
Сега мога ли с ДС по чл.119 да продължим договора и той да стане по чл.111, във връзка с чл.67, ал.1, т.1. И за това ДС, нали не трябва да се подава уведомление, защото назначението е пак по чл.111.


Пише се БЕЗСРОЧЕН
извинете - последно включване
При вариант  "авансов дивидент" - той  може ли да се счете за "скрито разпределение на печалбата". Макар че няма нищо скрито - декларира се и би имало решение на едноличния собственик на капитал
Дивидента представлява част от печалбата за приключила финансова година.Мисля ,че във вашия случай такова понятие въобще не съществува.Определено варианта със заема е по-добър.Като приключите годината и начислите дивиденти ,тогова може да  направите и прихващане със  отпуснатия заем .
 И все пак излезе ли ви резултат от обработката ? Така наречения протокол или по-точно мисля че пишеше "Съобщение "
 Здравейте,
моля някой, който вече е подал данъчна декларация по чл.92 от ЗКПО с електронен подпис да пише какво се получава като потвърждение за приемането на декларацията.
Аз я подадох и ми излезе единствено в "Подадени данни " следното : Подадена декларация по чл,92 обр.1010 и отдолу входящия номер.Миналата година като я подавах излизаше резултат от обработката и съответно съобщение, че декларацията по чл.92 е приета. Сега няма такова нещо .
Казано накратко - телевизиите подлежат ли на такава регистрация ?
Ще бъда безкрайно благодарна на всички , които се включат  .
И при мен редовно има лица с два запора.Сумата ,която се удържа се разпределя поравно между ЧСИ .Важното е да спазвате изискванията на ГПК и да удържате част от заплатата съгласно скалата / това обикновено го пишат на гърба на запорното съобщение /
Много благодаря за изчерпателния отговор ! Това означава ли ,че ползваните дни отуска се отразяват във фиша за заплата на база издадена заповед  или не е необходимо ?
    Здравейте,
лице което е изпълнителен директор и е по договор за управление / код 10 в декл.1/
има ли право на платен годишен отпуск както останалите служители ?
 Благодаря предварително за всеки отговор