marpan_64 много благодаря за насоката. Подадох през ЕИК на дружеството и всичко беше наред.
Писах, че съм пробвала по този начин, но се оказа, че съм допускала друга грешка.
Много благодаря! Ще пробвам пак и ще пиша.
За жалост нямам възможност за корекция :blink:
Забравих да напиша, че човека се самоосигурява, като съдружник през ООД. Сега ще направя корекция и на въпроса. Извинете!
Мили колеги, моля за помощ. Съдружник в ООД ми представи болничен и аз не мога да го подам в НОИ. Съдружникът няма генериран нов ЕИК, а ЕГН-то в НОИ не го разпознава като осигурител и не може да ме упълномощи. Пробвах през ЕИК на дружеството, но не стана. Не ми хрумва какво да направя. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ми помогне.
Здравейте, дали намерхте решерие на проблема с контрагента във фактурите издавани от наемодателя?
Здравейте, управител и съдружник в ООД се осигурява като самоосигуряващо се лице чрез ООД-то. Сега създава ЕООД. Там ще бъде и управител. Знам, че не може да се самоосигурява на няколко основания, но какво да прави в ЕООД. Благодаря предварително!
Благодаря! Сега ще пробвам.
Когато пуснах Д1 с корекция - декларация 6 пуснах с нули /не знам защо ми се стори логично/

СЪобщението беше


"Изчислени ЗОВ въз основа на всички получени в НАП данни за декларации : 
Месец/година 8/2019г. Код за вид плащане 5 или 6, Декл. обр.1 ДОО= 0.00 / Декл. обр.6 ДОО= 988.56 / разлика ДОО= 988.56 
Месец/година 8/2019г. Код за вид плащане 5 или 6, Декл. обр.1 ДЗПО-УПФ= 0.00 / Декл. обр.6 ДЗПО-УПФ= 247.12 / разлика ДЗПО-УПФ= 247.12 
Месец/година 8/2019г. Код за вид плащане 5 или 6, Декл. обр.1 ЗО= 0.00 / Декл. обр.6 ЗО= 395.44 / разлика ЗО= 395.44" 

А когато подаох заличаване на попадени деклации 1, попадох декларация 6 със знак сумите /пак вкарах някаква логика, явно тъпа/ ми изпратиха съобщение, че не съответстват двете декларации.
Здравейте! Подадох два пъти декларация 1 и 6 и съответно дублирах задълженията към НАП. Пробвах корекция, пробвах заличаване, но имам откази. Моля за помощ ако някой знае как да постъпя.

Много благодаря и указанията казват, че пререгистрирани ЮЛНЦ до 30.06.2018 г. подават отчети до 30.06.2018 г. /другите по-късничко :)/
Здравейте, получих писмо да се явя в НАП за неподаден в ТР ГФО на ЮЛНЦ .
ЮЛНЦ е регистрирано в ТР на 01.07.2018г. Ще отида да видя, защо искат да ни глобят. Молбата ми е  дали имате бланка или екселски вариант на отчет за ТР за ЮЛНЦ или да творя. 
Да. Като съставител се подписва управителят на счетоводното предприятие съгласно чл. 25, ал. 2, т. 2 от ЗСч.
Съгласно ал. 3 от същия член във финансовите отчети се посочва името на лицето по ал.2 и се поставя печатът на счетоводното предприятие.
Декларацията по чл. 13, ал. 4 се подписва от името на същото лице и на негово име като физическо лице се дава нотариално заверено пълномощно от клиента.
Аз работя така от години. :good: С моят подпис на физическо лице.

Много Ви благодаря!
Здравейте,  дали когато съставител на гфо е счетоводно предприятие, същият може да бъде подаден в ТР от съставителя  с електронен подпис на управителя на счетоводното предприятие, който е негов личен като физическо лице?